Protest în Târgu Jiu, după ce autorităţile au descis să închidă târgul de haine vechi. "Jos rasismul!"

Dată publicare: 29-09-2017 16:18
Dată actualizare: 09-10-2017 13:31


Protest la Târgu Jiu, după ce autorităţile au decis să închidă un târg unde oamenii obişnuiau să vândă haine vechi.

Comercianţii spun că au ieşit în stradă că să ceară locuri de muncă şi să anunţe că sunt dispuşi să plătească impozite la bugetul local. Atât primarul oraşului cât şi prefectul judeţului au venit să discute cu ei, şi le-au promis că vor găsi o rezolvare

“Vrem să muncim, nu să furăm! Jos discriminarea! Jos rasismul!”, strigă nemulţumiţii.

Târgul unde oamenii vindeau haine la mâna a două este pe punctul de a fi închis pentru că numărul clienţilor a scăzut, după ce în oraş au apărut multe magazine cu îmbrăcăminte second hand. Comercianţii spun că sunt dispuşi să lucreze oriunde: “Noi nu avem, carte - ne e imposibil să trăim, avem copii la şcoală, nu avem cu ce să îi întreţinem, ne e imposibil să trăim”, spune o protestatară.

“Toate autorităţile fac abuz cu ţiganii, nu se poate aşa ceva, ne cerem drepturile noastre”, declara un protestatar.

După ce au străbătut un bulevard întreg din oraş, protestatarii s-au oprit în faţă Prefecturii Gorj. “Daţi-ne unde să ne angajăm şi ne angajăm într o întreprindere, muncitori necalificaţi”, spun ei.

Primarul le-a explicat că târgul în care au vândut haine până acum a costat bugetul local cam 60.000 de lei pe an. Cu aceşti bani plătiţi pentru chirie, primăria are acum posibilitatea să cumpere terenul şi să îl reamenajeze.

“E o suma pe care noi până acum am plătit o pentru închiriere pentru un an şi jumătate. Cred că nu ar fi o investiţie foarte mare, pe de altă parte îşi dovedeşte eficientă dacă s-ar merge pe o astfel de formă de câştigare a terenului”, spune primarul Marcel Romanescu.

Dacă nu se rezolva problema târgului de haine, oamenii ameninţă cu un protest şi mai mare.


VIDEO PROTVPLUS.RO