Protest în orașul care a desființat proba practică de la examenul auto

Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 11 Ianuarie 2018 17:06
Categorie: Actualitate

Instructorii auto și ucenicii lor din Târnăveni, județul Mureș, au protestat joi pentru că centrul de susținere a probei practice la școala de șoferi s-a desființat.

Mutarea lui la Târgu Mureș a stârnit un val de reacții, iar 50 de elevi au refuzat să se prezinte la examen.  Responsabilii susțin însă că ordinul vine de la ministerul de Interne.

Peste 100 de persoane, instructori auto și elevi, au protestat după ce au aflat că proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere se va ține doar în Târgu Mureș.

O tânără a plătit deja 1350 de lei pentru școala de șoferi, iar ca să dea examen în alt oraș, ar însemna să mai plătească încă 600 de lei pentru orele suplimentare luate în reședința de județ.

Dariana Burghelea, elevă: “Am făcut întreaga școală la Târnăveni, și astă ar însemna să mai iau ore în plus să pot să fac conducere în Mureș că să mă familiarizez.”

Teodora, elevă: “Am făcut toată școala la Târnăveni și m-am obișnuit, mi se pare și o pierdere de timp să facem drumul până la Târgu Mureș.”

Velcan Csilla, elevă: “Ne afectează foarte mult. Eu lucrez în tură. Dacă e să dăm în Târgu Mureș îmi pierd o zi întreagă, asta însemnând să îmi iau zi de concediu, sau în cazul în care mergem trei patru persoane.”

Nemulțumiți sunt și intructorii școlilor de șoferi, care nu înțeleg de ce s-a luat această decizie, în condițile în care la Târnăveni se dădeau examene pentru obținerea permisului de conducere încă din anii '70.

Mihai Ranceanu, instructor: “Suntem neîndreptățiți. Noi nu putem să mergem în Târgu Mureș să facem pregătire cu mai mulți elevi, fiecare are problemele lui, una e la școală.”

Nici primarul nu își explică deciziile luate la nivelul prefecturii Mureș.

Sorin Meghesan, primar Târnăveni: “La Târnăveni există drum național, drum județean. Drum comunal, există semafoare, sens giratoriu, există absolut toate condițiile.”

În urmă cu o săptămână, Prefectura Mureș a luat decizia ca examenul de traseu pentru viitorii șoferi să se dea doar în trei localități din județ: Târgu Mureș, Sighișoara și Reghin. Însă protestatarii din Târnăveni spun că, dacă cererile lor nu capătă răspuns, atunci nu se vor prezența nici la următorul examen - planificat pentru sfârșitul lunii ianuarie.

 

Imagini uluitoare filmate in timpul examenului auto. Politistul ii pune sa opreasca pe
Imagini uluitoare filmate in timpul examenului auto. Politistul ii pune sa opreasca pe "interzis", iar un elev sare la bataie
VIDEO PROTVPLUS.RO
Incendiu (1)
O casă din județul Brașov a luat foc în urma unui scurtcircuit
Un jandarm din Craiova i-a spus copilului său ce să facă dacă găseşte un portofel pe stradă. Ce i-a adus băiatul a doua zi
Un bărbat din județul Iasi a murit într-un incendiu cauzat de o lumânare
Băiețel de 5 ani în comă, după ce a alunecat de pe o scară
Confruntare sângeroasă între 2 deținuți din Bacău. De la ce a pornit conflictul
Primul oraș din România care are semafoare cu leduri pe arcade. VIDEO
ilie liviu dragne
Executor judecătoresc la ferma de porci a fiului lui Dragnea pentru o datorie de sute de mii de euro
Ce alcoolemie avea un şofer de ambulanţă care a provocat un accident
Explicațiile călugărului care a filmat elevii la vestiar: "Nu știu cum au apărut pozele"
Cadavru găsit într-o râpă din Bucegi. Cine este victima
Eurobarometru: Aproape jumătate dintre români văd ca pe un lucru bun apartenenţa la UE
Zegrean, despre efectele OUG: ”Nu suntem totuși într-o țară bananieră”