Protest în orașul care a desființat proba practică de la examenul auto


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 11 Ianuarie 2018 17:06
Categorie: Stiri actuale

Instructorii auto și ucenicii lor din Târnăveni, județul Mureș, au protestat joi pentru că centrul de susținere a probei practice la școala de șoferi s-a desființat.

Mutarea lui la Târgu Mureș a stârnit un val de reacții, iar 50 de elevi au refuzat să se prezinte la examen.  Responsabilii susțin însă că ordinul vine de la ministerul de Interne.

Peste 100 de persoane, instructori auto și elevi, au protestat după ce au aflat că proba practică a examenului pentru obținerea permisului de conducere se va ține doar în Târgu Mureș.

O tânără a plătit deja 1350 de lei pentru școala de șoferi, iar ca să dea examen în alt oraș, ar însemna să mai plătească încă 600 de lei pentru orele suplimentare luate în reședința de județ.

Dariana Burghelea, elevă: “Am făcut întreaga școală la Târnăveni, și astă ar însemna să mai iau ore în plus să pot să fac conducere în Mureș că să mă familiarizez.”

Teodora, elevă: “Am făcut toată școala la Târnăveni și m-am obișnuit, mi se pare și o pierdere de timp să facem drumul până la Târgu Mureș.”

Velcan Csilla, elevă: “Ne afectează foarte mult. Eu lucrez în tură. Dacă e să dăm în Târgu Mureș îmi pierd o zi întreagă, asta însemnând să îmi iau zi de concediu, sau în cazul în care mergem trei patru persoane.”

Nemulțumiți sunt și intructorii școlilor de șoferi, care nu înțeleg de ce s-a luat această decizie, în condițile în care la Târnăveni se dădeau examene pentru obținerea permisului de conducere încă din anii '70.

Mihai Ranceanu, instructor: “Suntem neîndreptățiți. Noi nu putem să mergem în Târgu Mureș să facem pregătire cu mai mulți elevi, fiecare are problemele lui, una e la școală.”

Nici primarul nu își explică deciziile luate la nivelul prefecturii Mureș.

Sorin Meghesan, primar Târnăveni: “La Târnăveni există drum național, drum județean. Drum comunal, există semafoare, sens giratoriu, există absolut toate condițiile.”

În urmă cu o săptămână, Prefectura Mureș a luat decizia ca examenul de traseu pentru viitorii șoferi să se dea doar în trei localități din județ: Târgu Mureș, Sighișoara și Reghin. Însă protestatarii din Târnăveni spun că, dacă cererile lor nu capătă răspuns, atunci nu se vor prezența nici la următorul examen - planificat pentru sfârșitul lunii ianuarie.

 

Imagini uluitoare filmate in timpul examenului auto. Politistul ii pune sa opreasca pe
Imagini uluitoare filmate in timpul examenului auto. Politistul ii pune sa opreasca pe "interzis", iar un elev sare la bataie
VIDEO PROTVPLUS.RO
scafandri
Sărăcia l-a împins să-și riște viața pentru un lemn de foc, dar a dispărut în râul Trotuș
Șoferul care drogat fiind și certându-se cu soția a lovit 3 mașini în București s-a sinucis
Sute de case inundate și drumuri blocate de ploile torențiale din țară
Restricții de trafic în București sâmbătă și duminică. HARTA zonelor afectate
Zonele lovite grav de furtunile de vineri. Pompierii au intervenit în 40 de localități
Apa Nova: În Pantelimon s-a înregistrat o ploaie ce apare o dată la 100 de ani
autubuz inundat
Imagini ireale cu un autobuz STB inundat în timpul furtunii din Capitală. Reacția călătorilor
Măsuri excepționale pentru vizita Papei în București. 50.000 de pelerini vor sosi
Cutremur la Academia de Poliţie. Culisele scandalului care a dus la demisia conducerii
Alerta peștelui stricat. Strategia prin care este scos la vânzare, deși este alterat
Cod portocaliu de vijelii și grindină, prelungit în estul țării
O mamă din Brașov și-a amenințat copilul că-l abandonează în cartierul de romi și l-a târât cu mașina