Rafturile cu produse pe cale sa expire ar putea ajunge in curand in magazine. Comerciantii se plang ca va urma un dezastru

Ultima actualizare: 12-05-2014 06:48

  Cu trei zile inainte sa expire, alimentele din magazine ar putea fi mutate in rafturi speciale. Este propunerea unor parlamentari, care vor ca in magazine sa apara standuri separate pentru marfa care iese din termen.

O idee buna pentru clienti, dar un dezastru pentru afacere, spun comerciantii.

Venita la cumparaturi cu o lupa atarnata la gat, o doamna cerceteaza ingredientele si termenul de valabilitate pentru orice aliment pe care vrea sa il puna in cos.

Doamna: "Tocmai ma uitam cand expira. Asta expira pe 13, deci nu o iau, pentru ca nu o fac atat de repede."

Doamna se fereste insa de promotii sau de produsele ieftinite cu cateva zile inainte de a iesi din termen.

Totusi, sunt si clienti interesati de produsele care sunt pe cale sa expire, pentru ca preturile sunt reduse in general cu 50 la suta.

Doamna: "Obisnuiesc sa cumpar astfel de produse. Pentru ca sunt mai ieftine. Practic treaba asta de circa 2 ani si ma simt foarte bine. Daca e ultima zi, nu mai cumpar. Daca mai sunt 2-3 zile, nu ma deranjeaza.

La acest tip de cumparatori s-au gandit parlamentarii cand au venit cu propunerea ca toate produsele dintr-un magazin sa fie mutate in standuri speciale cu trei zile inainte de a iesi din perioada de valabilitate.

Clientii s-ar putea orienta astfel mai bine atunci cand vor sa faca economii la cumparaturi si nici nu ar mai fi pacaliti cu pachete de produse promotionale despre care nu stiu ca ar putea expira in curand.

Reprezentantii marilor magazine spun insa ca proiectul de lege ar fi un dezastru pentru afacerile lor.

Gabriel Parvu, reprezentantul unui lant de magazine: "Va fi nevoie de mai mult spatiu de expunere si pe de alta parte va fi nevoie de mai multi oameni care sa manevreze toata aceasta marfa. Evident, toate aceste costuri se vor regasi in pretul final."

Cei mai afectati de aceasta propunere ar putea fi patronii magazinelor mici, care trebuie sa isi mareasca spatiul de expunere pentru marfurile aflate in pragul expirarii.

Proiectul de lege a fost adoptat de senatori, este sustinut de Guvern si se afla in dezbaterea deputatilor.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO