Profilul viitorului procuror general al Romaniei. "Va fi o procedura transparenta, deschisa"

Ultima actualizare: 07-02-2016 07:01
lege, tribunal, Romania

Un candidat pentru functia de procuror general trebuie sa aiba zece ani vechime in sistem, sa fie integru, sa dovedeasca faptul ca a avut o activitate manageriala si ca indeplineste conditii minime de profesionalism.

Afirmatia a fost facuta joi, de ministrul Justitiei, Raluca Pruna, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

"Candidatul trebuie sa indeplineasca niste conditii prevazute de lege de 10 ani vechime. (...) Trebuie sa fie integru si trebuie sa dovedeasca faptul ca a avut o activitate manageriala si ca indeplineste conditii minime de profesionalism. O sa le public cat de curand pe site-ul ministerului", a afirmat Pruna.

Ministrul urmeaza sa discute cu reprezentantii CSM pentru declansarea procedurilor de desemnare a unui nou procuror general, mentionand ca nu are candidati.

"Va fi o procedura transparenta, deschisa. (...) Am discutii informale cu CSM joi si imediat voi declansa (procedura - n.r.). (...) Avizul CSM nu este consultativ. Este un aviz... N-am lansat procedura. Va puteti imagina ca am niste candidati inainte sa lansez o procedura?! Se intampla asa ceva in tara in legatura cu orice procedura?!", preciza miercuri Raluca Pruna.

Intrebata daca i-a dat lui Nitu optiunea sa demisioneze, ea a raspuns: "Nu i-am dat nicio optiune domnului Nitu. il felicit pentru hotararea pe care a luat-o".

Tiberiu Nitu si-a anuntat marti demisia din functie "ca un gest de responsabilitate si onoare", dupa ce numele sau a aparut in scandalul legat de folosirea coloanei oficiale. Bogdan Licu, prim-adjunct al procurorului general, va asigura interimatul la conducerea Ministerului Public.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO