"Printul Paul" ravneste din nou la Castelul Peles, Ferma Baneasa si Padurea Snagov. Cum explica numele "Al Romaniei"

×
Codul embed a fost copiat

"Printul Paul al Romaniei" revendica din nou Castelul Peles, ferma regala Baneasa, dar si Padurea de la Snagov.

De altfel, din cauza celor doua proprietati de langa Bucuresti, ar putea ajunge la inchisoare pentru acuzatii de coruptie. Pana la o sentinta in noul proces, pe care i l-a deschis Regelui Mihai, va trebui sa plateasca o taxa de timbru de peste doua milioane de euro.

Printul Paul a anuntat inca de acum 3 ani ca vrea o parte din averea bunicului sau. Intre proprietatile revendicate se numara inclusiv Castelul Peles, atribuit de statul roman fostului suveran. In paralel, se va lupta cu fostul europarlamentar Sebastian Bodu, care ii contesta dreptul de a purta numele de ''Al Romaniei''.

"Printul Paul": "Regele Ferdinand a purtat numele Al Romaniei. Printul Ferdinand Al Romaniei. In acest moment, toti descendentii poarta al Romaniei. Principele Nicolae este al Romaniei, Printesa Elisabeta este a Romaniei, Printesa Ileana este a Romaniei. Suntem toti. Este un drept pentru familie, pentru familia regala a Romaniei."

Pe lista proprietatilor din care pretinde o cota parte, "Printul Paul" a insirat 30. Pentru asta e obligat sa achite o taxa de timbru de peste doua milioane de euro. In prezent, sustine ca trebuie sa se imprumute, cata vreme conturile i-au fost blocate de procurorii anticoruptie pentru acuzatiile de cumparare de influenta si spalare de bani. A sperat sa fie scutit, insa judecatorii l-au avertizat ca daca nu achita suma pierde procesul inainte de a incepe.

Citește și
Printul Paul si printesa Lia
Printul Paul al Romaniei ar putea ramane fara jumatate din nume. Sebastian Bodu l-a dat in judecata pentru "al Romaniei"

Miza acestui nou proces de succesiune este una dubla pentru Paul Phillipe al Romaniei: pe de o parte vrea sa puna mana pe propriertati de milioane de euro, ce i-au apartinut bunicului sau Regele Carol al II-lea. Miza mai importanta este incercarea de a demonstra ca avea dreptul sa revendice proprietati ca Ferma Regala Baneasa si Padurea Fundul Sacului din Snagov, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia in procesul in care este judecat penbtru acuzatii de coruptie la instanta suprema, alaturi de omul de afaceri Remus Truica.

Citește și...
Printul Paul al Romaniei isi poate pastra numele. Sebastian Bodu va face apel in instanta
Printul Paul al Romaniei isi poate pastra numele. Sebastian Bodu va face apel in instanta

Printul Paul al Romaniei isi poate pastra numele, desi fostul europarlamentar Sebastian Bodu i-a contestat acest drept in instanta.

Printul Paul al Romaniei ar putea ramane fara jumatate din nume. Sebastian Bodu l-a dat in judecata pentru
Printul Paul al Romaniei ar putea ramane fara jumatate din nume. Sebastian Bodu l-a dat in judecata pentru "al Romaniei"

Printul Paul al Romaniei ar putea ramane fara cea mai de pret parte din numele sau.

Truica si
Truica si "Al Romaniei Paul", trimisi in judecata de procurorii. DNA le cere sa dea inapoi peste 145 de milioane de euro

Remus Truica, fost consilier al premierului Nastase si Printul Paul al Romaniei au fost trimisi in judecata in dosarul retrocedarilor ilegale ce vizau Ferma Regala din Baneasa si Padurea Fundu Sacului din Snagov.

Recomandări
Raport: China are 100 de ”secții de poliție” secrete în zeci de țări. România ar fi fost de acord cu ”Securitatea chineză”
Raport: China are 100 de ”secții de poliție” secrete în zeci de țări. România ar fi fost de acord cu ”Securitatea chineză”

China operează peste 100 de așa-numite secții de poliție în întreaga lume pentru a-și monitoriza, hărțui și repatria cetățenii în exil, potrivit unui raport al grupului de campanie pentru drepturile omului din Madrid, Safeguard Defenders.  

Zeci de muncitori români protestează de 8 zile în Croația pentru a primi salariile restante.
Zeci de muncitori români protestează de 8 zile în Croația pentru a primi salariile restante. "Dacă ne oprim, uită de noi"

Zeci de muncitori români se află într-o situație dificilă în Croația. Angajați să modernizeze rafinăria de petrol din Rijeka, aceștia nu și-au mai primit banii cuveniți în ultimele două luni.

Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO
Explozie pe un aerodrom din Rusia. Sunt trei morţi şi şase răniţi | VIDEO

Trei persoane ar fi fost ucise şi şase rănite după ce o cisternă cu combustibil a explodat pe un aerodrom din Rusia.