Primul condamnat la închisoare pe viață după 1990, eliberat între timp, a fost arestat din nou. Ce i-a făcut unei minore

Ultima actualizare: 22-01-2020 20:38
Remus Tudor
stirigiurgiu.ro

Primul condamnat la închisoare pe viață după 1990 a ajuns din nou după gratii. Bărbatul de 53 de ani a fost arestat, miercuri, după ce a șantajat o minoră ca să întrețină relații sexuale cu el.

"Marți, 21 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciul Omoruri - Biroul Agresiuni Sexuale au reținut un bărbat în vârstă de 53 de ani, bănuit de săvârșirea infracțiunii de șantaj în formă continuată," a transmis Poliția Capitalei.

În luna septembrie, o tânără de 17 ani a reclamat la poliție că un bărbat pe care îl cunoscuse cu câteva luni în urmă a forțat-o să întrețină relații sexuale cu el, amenințând-o că va trimite familiei și altor persoane fotografii cu tânăra în ipostaze intime.

În urma investigațiilor, miercuri, instanța a dispus arestarea preventivă a bărbatului de 53 de ani.

Bărbatul a fost arestat în 1990 pentru crimă, după ce și-a ucis o colegă de serviciu. Pentru că, imediat după Revoluţie, a fost abrogată pedeapsa cu moartea pe care ar fi riscat-o, Tudor a devenit primul român condamnat la închisoare pe viaţă după căderea regimului comunist, scrie Adevărul.

Acesta a fost eliberat în 2012, potrivit unei legi care le permitecelor condamnaţi definitiv la închisoare pe viaţă să poată fi puşi în libertate doar dacă au executat cel puţin 20 de ani din condamnare şi au avut, pe perioada detenţiei, un comportament ireproşabil.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO