Primele măsuri pe care le-a luat Nicușor Dan pentru a controla epidemia în București. Ce se întâmplă cu apelurile la DSP

Ultima actualizare: 18-11-2020 21:56

La trei săptămâni de la preluarea mandatului, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a făcut publice primele măsuri pe care le-a luat. 

Primarul spune că a pus la punct call-center-urile DSP și nu mai sunt probleme cu anchetele epidemiologice. Acum vrea să mute cu totul două spitale care nu au autorizație de incendiu, printre care Maternitatea Giulești.

Primarul le-a amintit bucureștenilor că în această iarnă vor mai exista avarii la rețeaua termică. Iar marile bulevarde vor fi luminate de sărbători.

Primarul Nicușor Dan spune că în primele zile de mandat a căutat soluții pentru controlul epidemiei de coronavirus.

A decis, printre altele, detașarea a 200 de angajați de la Adminitratia Spitalelor la Direcția de Sănătate Publică.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: ”În momentul acesta nu mai există întârzieri în ceea ce priveşte anchetele epidemiologice. Nu mai există probleme la Ambulanţa Ilfov. Au fost detaşate persoane la DSP Ilfov, care aveau probleme pe anchetele epidemiologice. Am semnat acorduri cu hoteluri pentru locuri de carantinare”.

 

La 10 ani de la tragedia bebelușilor morți, Maternitatea Giulești nu are autorizație ISU

 

Am sunat la DSP să verificăm dacă ne răspunde cineva.

"Vă rugam așteptați pentru a fi preluat de unul dintre operatori!".

Am așteptat 13 secunde.

"Bună seara! DSP București. Liana sunt. Cu ce vă pot ajuta?"

După incendiul devastator de la Piatra Neamț, Nicușor Dan a cerut controale în toate spitalele aflate în subordinea Primăriei Capitalei.

Așa a aflat că 9 unități medicale, printre care Colțea, Malaxa și Spitalul Sfânta Maria, nu au autorizație de incendiu, ci doar proiecte de intervenție pentru care nu au fost alocați bani până acum.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: "Este vorba despre 70-80 de milioane de lei, bani pe care îi prindem în bugetul de la anul".

Pentru două spitale nu se mai găsesc soluții de siguranță așa că vor fi mutate. Printre ele se află Maternitatea Giulești, care la 10 ani de la incendiul în care au murit șase bebeluși nu a obținut autorizație ISU.

 

”O să avem sute de avarii”

 

În ceea ce privește căldura, veștile nu sunt bune.

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei: "Am spus că vom avea o iarnă grea, pentru că reţeaua de transport va fi mai proastă decât acum 3 ani. O să avem sute de avarii, promisiunea este de a interveni cât se poate de repede".

Primarul spune că în scurt timp va extinde call-center-ul RADET astfel încât oamenii să primească un răspuns rapid despre avarii.

Cât despre iluminatul de sărbători, Nicușor Dan spune că a fost stabilit de vechea administrație și nu a mai avut cum să schimbe ceva. Luminile au început să fie montate înainte ca el să își preia mandatul.

Marile bulevarde din Capitală vor fi împodobite și anul acesta de sărbători.

”Dacă tot s-au montat luminile, le vom și aprinde" - a spus primarul general Nicușor Dan.

Contractul a fost semnat din luna februarie și depășește 9 milioane de lei.

În schimb, Piața Constituției va fi goală anul acesta pentru că Târgul de Crăciun, care a costat anul trecut 10 milioane de lei, a fost anulat.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO