Primele declarații făcute de vatmanul tramvaiului care a ucis-o pe femeia din Arad. Ce avea victima în geantă

×
Codul embed a fost copiat

S-au derulat scene înfricoşătoare, în Arad, unde o femeie a murit după ce a fost târâtă de tramvai.

A încercat să îşi dea jos din vagon fata imobilizată într-un scaun cu rotile, când vatmanul a închis ușile care au prins-o pe mamă. Apoi a pornit. O cameră de supraveghere atașată tramvaiului a filmat totul.

Circa cinci secunde femeia aleargă pe lângă tramvai cu mâna prinsă în ușa mijlocului de transport. Apoi se împiedică și cade sub roți. Grav rănită a murit mai târziu la spital.

Iată cum au stat lucrurile înainte de accident.

Femeia, călătorise cu tramvaiul, împreună cu fiica ei, de 12 ani, aflată într-un scaun cu rotile. În stație, mama a coborât prima.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

Acesta este momentul în care vatmanul închide ușile iar tramvaiul se pune în mișcare. Cum a fost posibilă nenorocirea?

Claudia Godja, director Compania de transport public Arad: „Vatmanul declară că nu a observat în oglingă femeia care a rămas cu mâinile prinse la uşi, a plecat de pe loc, a târât-o după tramvai şi a picat între peronul staţiei şi tramvai.”

Vatmanul nu a dorit să fie înregistrat, însă în discuția pe care a avut-o cu reporterul PRO TV a încercat iniţial să spună că a greșit femeia.

Vatman: „A coborât când semnalul sonor al uşilor a sunat de închidere, ea a coborât în momentul în care a sunat semnalul, semnalul suna zece secunde, uşile s-au închis şi i-au prins mâna.”

Apoi, vatmanul a pus accidentul pe seama sistemelor tramvaiului.

Vatman: „Sistemul de siguranţă al uşilor a indicat că uşile sunt închise, martorul de bord a indicat că ușile sunt închise perfect, deci nu că a prins un obstacol. Sistemul de siguranță nu a funcționat în mod corespunzător.”

Și în final i-a introdus în filmul accidentului pe oamenii din tramvai.

Vatman: „Nici călătorii nu au apăsat semnalul de alarmă. Dacă scotea mâna nu se întâmpla nimic. Dar ea, săraca, a ținut de cărucior. Dacă suna semnalul de alarmă, vagonul se oprea instantaneu.”

Martorii spun însă că vatmanul a oprit tramvaiul abia după ce au strigat diverşi oameni la el să oprească.

Martor: „Un domn a strigat „Oprește! Oprește” dar n-a auzit vatmanul. A mers mai mult. O doamnă a început să țipe, să își dea cu pumnii în cap. Destul de departe a mers pentru că lumea țipa „Oprește, oprește!”

Femeia ucisă avea 55 de ani. Pe lângă fata de 12 ani, mai avea un fiu și o fiică majoră.

Bianca Căpraiu, fiica victimei: „Cred că nu se poate descrie în cuvinte ce simțim cu toții, o dezamăgire, un gol în suflet. Nu ne putem imagina viața fără ea. Ea se ducea să caute medicamente pentru fetița ei și nu a găsit. Chiar am găsit rețeta în geanta ei și se întorcea acasă că voia să pregătească masa pentru noi.”

Poliția a deschis un dosar penal. Verificările se fac deocamdată IN REM pentru ucidere din culpă. Între timp, și alți oameni din Arad au început să vorbească despre incidente similare petrecute în tramvaiele din oraș.

„M-o strâns și pe mine acum două săptămâni. Tot așa, între uși. Vai și amar.
- Și a plecat tramvaiul?
- Da, tot așa o plecat și o fost un polițist înăuntru, a mers la el și i-a zis și a spus că nu-l interesează.”

De această dată urmează să se facă mai multe expertize tehinice. Specialiştii vor să vadă dacă au funcţionat sau nu sistemele tramvaiului.

Vatmanul a fost testat pentru consum de alcool, iar rezultatul a fost negativ.

Articol recomandat de sport.ro
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Un europarlamentar intră în acționariatul lui CFR Cluj: ”Nu poți să refuzi o astfel de ofertă!”
Citește și...
Starlink pentru spitalele din zonele izolate. Elon Musk a inaugurat serviciul, personal, în Bali
Starlink pentru spitalele din zonele izolate. Elon Musk a inaugurat serviciul, personal, în Bali

Starlink va asigura internetul pentru sectorul medical în zonele izolate din Indonezia. Serviciul a fost inaugurat chiar de miliardarul Elon Musk, care a aterizat în bali cu un avion privat.

Explicația unui tânăr de 24 de ani din Sibiu care și-a omorât prietena. Ce le-a spus anchetatorilor
Explicația unui tânăr de 24 de ani din Sibiu care și-a omorât prietena. Ce le-a spus anchetatorilor

Un tânăr din Sibiu, în vârstă de 24 de ani, a fost reţinut pentru că şi-a omorât prietena, o tânără de 21 de ani din judeţul Braşov.

 

Incendiu de porporții în Timișoara, în curtea comună a mai multor firme. Ard deșeuri și anvelope
Incendiu de porporții în Timișoara, în curtea comună a mai multor firme. Ard deșeuri și anvelope

Pompierii militari din Timişoara au intervenit, duminică la prânz, la un incendiu izbucnit în curtea comună a mai multor operatori economici.  

Recomandări
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin:
Curaj fără limite. Locuitorii din Harkov sfidează tăvălugul rusesc și îi spun lui Putin: "Nu există panică! Nimeni nu fuge"

La 50 de kilometri spre nord, forțele ruse invadează din nou. Dar în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, viața continuă sub amenințarea atacurilor rusești, informează CNN. Nimeni nu se teme trupele lui Putin. 

Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european
Transformarea industrială a României: Depozitele aproape de București, noul hub european

Într-una dintre halele închiriate de o companie austriacă, lângă București, milioane de pachete cu haine și încălțăminte sunt depozitate, urmând ca, atunci când sunt comandate de clienții români, dar și străini, să plece direct spre ei.

 

Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit
Lupta pentru putere în SUA se duce cu vorbe grele. Trump și Biden s-au numit "prost" sau "ratat" într-un duel la distanță

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un "escroc", sâmbătă, în Texas, în faţa unor susţinători a armelor.