Primaria Sectorului 1 se pregateste pentru un cutremur mare. Lucrurile esentiale comandate pentru sinistrati

Ultima actualizare: 30-09-2016 07:22
Cutremur

Primaria Sectorului 1 va achizitiona corturi si paturi pentru a putea gazdui aproximativ o mie de sinistrati, in caz de urgenta.

Primaria Sectorului 1 a demarat achizitia de corturi, paturi, generatoare de curent si saci de dormit pentru a oferi conditii minime unui numar de aproximativ 1.000 de sinistrati, ce ar putea fi cazati in salile de sport in primele 72 de ore de la producerea unei situatii de urgenta, a informat, marti, administratia locala, prin intermediul unui comunicat.

"Primaria Sectorului 1 si-a propus acoperirea intregii zone administrative cu sirene de alarmare, inclusiv in cartierele nou construite de la periferie. In plus, se are in vedere infiintarea pe raza Sectorului 1 a trei puncte de lucru de mica capacitate ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dealul Spirii" Bucuresti-Ilfov. Este vorba despre amenajarea unor garaje pentru subunitatile de pompieri pentru a reduce de la cinci la trei minute timpul de raspuns al autoritatilor in cazul producerii unui incendiu. Pentru amenajarea acestor puncte de lucru, Primaria Sectorului 1 va asigura terenurile si ridicarea cladirilor, iar Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta dotarea si personalul", a informat sursa citata, prin intermediul unui comunicat.

Primaria Sectorului 1 va incheia protocoale cu operatorii economici (hoteluri, restaurante, firme de constructii), care ar putea oferi materiale logistice in cazul unui cutremur major (asigurarea de locuri de cazare si hrana pentru sinistrati, buldozere, macarale etc.).

De asemenea, administratia locala si Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta vor continua informarea populatiei in legatura cu modul de comportament corect in situatii de urgenta, prin impartirea de pliante si organizarea de evenimente, inclusiv in randul prescolarilor si al elevilor.

Marti dimineata, la initiativa primarului Sectorului 1, Dan Tudorache, a avut loc intrunirea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta, sedinta avand ca scop luarea, in regim de urgenta, a tuturor masurilor in vederea pregatirii Sectorului 1 pentru a face fata unei situatii de urgenta: cutremur major, inundatii de amploare si incendii.

Din Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta fac parte edilul de sector, reprezentanti ai administratiei locale, ai departamentelor din subordinea Consiliului Local, precum si reprezentanti ai principalelor institutii si agenti economici cu atributii in managementul situatiilor de urgenta.

"Pentru succesul unei interventii intr-o situatie de urgenta este absolut necesar sa actionam ca o echipa. Primaria Sectorului 1 va achizitiona tot ceea ce este necesar pentru succesul unei astfel de interventii. Vom face tot ceea ce tine de noi pentru a pune in siguranta comunitatea Sectorului 1 in cazul producerii unei situatii de urgenta, mai ales a unui cutremur major", a declarat Dan Tudorache.

Primaria a mentionat ca pe raza Sectorului 1, principalele situatii de urgenta care pot interveni sunt urmatoarele: un cutremur major; un incendiu de padure; inundatii provocate de eventuala rupere a barajelor de pe salba de lacuri din sector, in urma unor precipitatii puternice.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO