Ministrul de Interne Lucian Bode critică în termeni duri situația din Bolintin Vale, unde polițiștii par să nu mai aibă putere să impună legea în fața clanurilor.

Într-o conferință de presă organizată luni la sediul M.A.I., Bode a vorbit despre ”putregaiul” sistemului pe care îl conduce chiar el, dar și despre ”cârdășia” unor angajați ai ministerului cu infractorii.

”Această tragedie a scos la iveală, încă o dată, putregaiul unui sistem care s-a degradat de la an la an, în ultimii 30 de ani. Resurse umane insuficiente, câteodată s-au dovedit a fi slab pregătite, câteodată în cârdășie cu puterea politică locală și câteodată în cârdășie cu infractorii de la nivel local” a spus ministrul.

Potrivit acestuia, Bolintin Vale este o localitate cu aproape 15.000 de locuitori, din ultimul recensământ reieşind că aproximativ 15% reprezintă populaţie activă, adică persoanele apte de muncă.

Bolintin Vale, o comunitate cu 15.000 de locuitori la ultimul recensământ, aproximativ 15 % din populație, populație activă. Avem sute de comunități în România din această categorie, să spun, din 15-20.000 de locuitori, 2.000-3.000 reprezintă populație activă. Ceilalți nu sunt nici șomeri, nici nu înregistrează alte venituri. Și ne punem întrebarea, evident, din ce trăiesc? Și avem și răspunsul, de unde aceste cifre alarmante pe zona infracționalității, a furturilor și așa mai departe” a mai spus ministrul Bode.
 

Tragedia din Bolintin Vale

 

După tragedia din Bolintin Vale, care a zguduit orașul, comisarul-șef al IPJ Giurgiu a fost demis. Locul său a fost luat de șeful poliției din Sectorul 1 al Capitalei.

Scânteia revoltei a fost moartea lui Nicolae Tomescu, un localnic de 47 de ani, șofer de microbuz. Bărbatul a fost atacat pe 9 ianuarie, seara, de patru indivizi pe care îi luase în mașină.

Aceştia au devenit violenți în drum spre București, iar când șoferul a oprit microbuzul, unul dintre ei a tăiat un cauciuc al vehiculului.

Scandalul a luat amploare, iar șoferul a fost lovit în cap cu o piatră. A fost dus la spital, iar trei zile mai târziu a murit.

Individul care l-ar fi atacat se află în arest, însă oamenii sunt revoltaţi că ceilalți trei care au participat la scandal sunt încă în libertate.