Prietenii jurnalistului englez David Vincent, gasit mort in Bucuresti, in stare de soc. "Era o companie placuta, excentrica"

08-02-2016 18:05

David Vincent, un cunoscut jurnalist britanic stabilit la Bucuresti, dar si pionier al miscarii gay in Romania, a fost gasit fara viata intr-un apartament din centrul Capitalei.

Statea acolo de doi ani. Barbatul scria pentru sectiunea "Travel" a unei publicatii engleze si avea in plan sa promoveze turismul romanesc pe internet. Politia a deschis un dosar de moarte suspecta.

David Saint Vincent avea 48 de ani. Jurnalistul a fost gasit mort intr-un apartament din Piata Romana de femeia care ii inchiriase locuinta. Cadavrul era intr-o stare avansata de descompunere, semn ca David St Vincent murise de cel putin o saptamana, spun medicii legisti. Cauza mortii jurnalistului ramne deocamdata ocunoscuta. Orice a fost, a lovit fulgerator.

Chris Newland, prieten: "A fost un soc. Am aflat cumva prin intermediul Facebook, pentru ca David obisnuia sa posteze foarte des, chiar si de trei sau patru ori pe zi. Si timp de cateva zile nu a mai postat nimic. Asa ca noi prietenii lui ne-am ingrijorat foarte tare."

David Saint Vincent a venit in Romania acum 20 de ani. A locuit vreme indelungata la Bucuresti si a fost cel care a initiat oficializarea miscarii gay in Romania.

Florin Buhuceanu, asociatia ACCEPT: "A ramas cumva in istoria comunitatii gay din Romania ca unul dintre pionierii sai. David s-a implicat in dezbateri publice pe tema asta."

Insa David Saint Vincent nu a fost doar un activist pentru drepturile minoritatilor sexuale. Unul dintre cele mai apreciate ghiduri de calatorie in Romania, Insight Guide to Romania, este creatia lui. A lucrat de-a lungul anilor ca jurnalist de calatorie pentru National Geographic, The Independent sau Lonely Planet.

Ellen Dupont, editor National Georghaphic Society Books: "Materialul lui pentru Insight Guide Romania a fost unul dintre cele mai bune materiale pe care le-am cititi in 15 ani de activitate: este vibrant, amuzant si foarte bine documentat."

Chris Newland, prieten: "Avea convingeri puternice si mereu ii facea placere sa isi impartaseasca toate opiniile si intotdeauna era o companie placuta si, cateodata, era excentric."

David Saint Vincent va fi inmormantat saptamana viitoare in Romania.


VIDEO PROTVPLUS.RO