Preotul militar al Garnizoanei Timișoara, infectat cu coronavirus, a murit la 37 de ani

Ultima actualizare: 24-09-2020 08:44
Radu-Cosmin Bogdan
Facebook / Instituția Prefectului Județul Timiș

Preotul militar al Garnizoanei Timișoara, Radu-Cosmin Bogdan, a murit miercuri, la 37 de ani. El era internat de mai multe zile pe secţia de Terapie Intensivă, după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, a anunțat Prefectura Timiș.

„Astăzi (miercuri-n.r.) a plecat prea devreme dintre noi, răpus de virusul SARS-CoV-2, un om extaordinar și un colaborator apropiat al Instituției Prefectului Județul Timiș, Părintele Radu Cosmin Bogdan, preotul militar al Garnizoanei Timișoara”, a transmis Prefectura județului Timiș pe pagina de Facebook.

Preotul a murit la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, unde lupta cu Covid-19, în urma unui stop cardiorespirator.

„Preotul suferea de obezitate grad I, fără alte comorbidități”, a spus doctorul Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, potrivit Tion.

În urmă cu aproape două săptămâni, reprezentanţii Spitalului Militar făceau apel la pacienţii care s-au vindecat de coronavirus să doneze plasma pentru a-i salva viaţa. De altfel, un alt preot, de la o parohie din Timişoara a şi donat.

Radu-Cosmin Bogdan s-a născut în Timișoara în anul 1983 și avea trei copii.

El era singurul preot militar din Timiş. fiind numit prin concurs la Brigada 18 infanterie Banat, în urmă cu 10 ani. Preotul Radu Bogdan a mai slujit la Catedrala Mitropolitană din Timișoara și la mai multe biserici din oraș.

„Cu adâncă durere în suflet anunțăm că preotul militar ic. stav. dr. Radu-Cosmin Bogdan (1983-2020) a trecut la cele veșnice în ziua de 23 septembrie 2020, după o scurtă și foarte grea suferință”, transmit reprezentanții Arhiepiscopiei Timișoarei.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO