Seful Politiei Vrancea: Ucigasul preotului este o persoana cu deviatii de comportament

×
Codul embed a fost copiat

Un preot de la biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din Foscani a fost injunghiat mortal sambata dimineata. Criminalul a fost deja identificat de politisti.

Update ora 16:36 Patriarhia Romana afirma ca este regretabil faptul ca tocmai in biserica, unde preotul predica pacea si iubirea fata de semeni, un prelat pasnic si venerabil este ucis cu cruzime, crima oribila aratand starea alarmanta de degradare, violenta si nesiguranta a societatii de azi.

Patriarhia Romana spune a aflat cu profunda uimire si durere de uciderea preotului Tudor Marin in biserica Nasterea Sfantului Ioan Botezatorul din municipiul Focsani, judetul Vrancea, astazi, 16 iunie 2012.

"Este regretabil faptul ca tocmai in biserica, unde preotul predica pacea si iubirea fata de semeni, un preot pasnic si venerabil este ucis cu cruzime. Aceasta crima oribila arata starea alarmanta de degradare, de violenta si de nesiguranta din societatea romaneasca de azi. Prin urmare, este nevoie ca si bisericile, fiind spatii de utilitate publica religioasa a comunitatilor locale, sa fie mai bine pazite si protejate. Familiei indurerate a Parintelui Tudor Marin si parohiei indoliate din Focsani Patriarhia Romana le adreseaza condoleante si se roaga Domnului Iisus Hristos sa odihneasca sufletul preotului Tudor Marin in ceata dreptilor", se arata in comunicat.

Update ora 16:34 Femeia care a asistat la uciderea preotului Tudor Marin din Focsani a fost audiata, alaturi de alte persoane, iar politistii au intocmit mai multe variante de portret robot, afirma seful Politiei Vrancea, precizand ca atacatorul este un barbat cu "deviatii de comportament si inclinatii mistice".

Citește și
waterloo 2
Imagini rare. Trupul unui soldat cazut acum 200 de ani la Waterloo, dezgropat
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Seful Politiei Vrancea, comisar-sef Norel-Ionel Popescu, a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX ca Politia are mai multe variante de portret robot pentru barbatul care l-a injunghiat mortal pe preot, in urma semnalmentelor furnizate de femeia care a asistat la crima, dar si de trecatori care l-ar fi vazut pe atacator.

"Sunt mai multe variante de portret robot. Oricum, este o persoana cu deviatii de comportament si cu inclinatii mistice", a spus seful Politiei Vrancea.

Potrivit acestuia, anchetatorii au audiat-o pe femeia care a asistat la crima. De asemenea, au fost audiate si alte persoane, fiind vorba despre trecatori care au furnizat diverse semnalmente ale atacatorului.

Update ora 14:30: Femeia care a asistat la crima afirma ca sambata atacatorul a venit de doua ori in biserica, ultima data spunandu-i prelatului sa ii interpreteze citate din Biblie si imediat l-a atacat, preotul mergand pana la usa, unde s-a prabusit.

Crima a avut loc in jurul orei 10.00, la Biserica "Sfantul Ioan Botezatorul" aflata in Piata Unirii din Focsani, unde avusese loc slujba, iar in lacasul de cult mai ramasesera doar preotul Tudor Marin si femeia care vindea lumanari.

Femeia spune ca in cursul acestei zile atacatorul a venit de doua ori in biserica, fiind vorba despre un barbat cu varsta pana in 40 de ani, inalt, care era imbracat intr-o camasa neagra.

Ea afirma ca a doua oara cand a venit, barbatul a mers la preot, spunandu-i ca vrea sa ii explice citate din Biblie.

"Avea niste foi in mana. Parintele nu a apucat sa se uite. Nu era nici lumina in biserica. L-am vazut apoi pe barbat fugind, mi-am dat seama ca se intamplase ceva rau, am inceput sa tip. Parintele a apucat sa ajunga langa usa bisericii, unde s-a prabusit. Era plin de sange", a spus femeia.

Cum promoveaza biserica anglicana planificarea sarcinii: Fecioara Maria, cu un test de sarcina in mana 

Update ora 13:30: Seful Serviciului Omoruri din Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si un ofiter specialist s-au deplasat, in regim de urgenta, la Focsani, pentru a ajuta la ancheta privind uciderea preotului Tudorel Marin, injunghiat mortal în biserica

Update ora 13:00: Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Vrancea, Bogdan Toader, crima a fost anuntata în jurul orei 10.30, la 112.

El a spus ca atacatorul este identificat, iar politistii au indicii despre locul in care s-ar afla suspectul, fiind instituite filtre la intrarile si iesirile din oras, pentru prinderea acestuia.

Conform reprezentantului Politiei Vrancea, motivul crimei ar fi de natura religioasa, intre preotul Tudor Marin si atacator existand o discutie in contradictoriu.

O echipa de criminalisti si procurori de la Parchetul Tribunalului Vrancea fac cercetari la fata locului, la ora transmiterii acestei stiri trupul neinsufletit al preotului fiind scos din biserica.

Cutitul cu care a fost atacat preotul a fost recuperat de criminalisti, care urmeaza sa preleveze probe ADN.

Piata Unirii, unde se afla biserica in care a fost ucis preotul, s-a umplut sambata de enoriasi, care il plang pe prelat.

In momentul incidentului, in biserica se afla numai preotul Tudor Marin si o femeie care vindea lumanari.

Prelatul, in varsta de 65 de ani, era foarte respectat si iubit si slujea la biserica "Sf. Ioan Botezatorul", din Piata Unirii. Ginerele sau este Vasile Marica, lider sindical al aliantei bugetarilor SED LEX.

Dupa cum spun martorii, se pare ca atacatorul, un barbat de pana in 40 de ani, i-ar fi cerut sa-i explice niste pasaje din Biblie.

Nu se stie exact ce dialog au purtat, cert e ca pe neasteptate, tanarul l-a injunghiat mortal, drept in inima.

Medicii nu au mai avut nicio sansa sa-l salveze, desi l-au resuscitat timp de 50 de minute. Criminalistii aduna probe de la fata locului si incearca sa-l identifice si sa-l prinda pe criminal.

(Sursa foto: Directia Judeteana pentru Cultura si Patrimoniu National Vrancea)

Articol recomandat de sport.ro
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
O tânără gimnastă murit la doar 17 ani. "A luat-o de lângă noi în doar 24 de ore"
Citește și...
Generatii zbuciumate. Povestilor a 10 specialisti cu diplome, care nu si-au gasit joburi
Generatii zbuciumate. Povestilor a 10 specialisti cu diplome, care nu si-au gasit joburi

Recent, fotoreporterii de la Reuters au imortalizat imaginea unei generatii zbuciumate, a unor visuri frante. A unor oameni care au vrut altceva pentru ei, dar carora viata le-a pregatit un alt destin.

Imagini rare. Trupul unui soldat cazut acum 200 de ani la Waterloo, dezgropat
Imagini rare. Trupul unui soldat cazut acum 200 de ani la Waterloo, dezgropat

Arheologii britanici sunt incantati dupa ce au reusit sa dezgroape un schelet vechi de 200 de ani.

Vaticanul anunta
Vaticanul anunta "descoperirea secolului". Documentele care vor schimba istoria bisericii crestine

Osservatore Romano, publicatia oficiala a Vaticanului, a anuntat descoperirea in Biblioteca din Munchen (Germania) a unor documente crestine inedite.

Recomandări
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”
Israelul a atacat Iranul. Presa iraniană anunță că „nu au fost raportate daune sau explozii la scară largă”

Israelul a lansat joi noapte un atac asupra Iranului, după acțiunea din weekend asupra teritoriului său. Explozii puternice s-au auzit în centrul țării, în orașul Isfahan, în apropierea unei baze militare.

Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară
Nicolae Ciucă, despre introducerea serviciului militar obligatoriu: Nu avem pregătită infrastructura necesară

Nicolae Ciucă, a declarat, joi, că România nu are pregătită infrastructura necesară pentru introducerea serviciului militar obligatoriu în următorii doi ani, el menţionând şi că "s-au dus vremurile" în care oamenii să fie aduşi cu arcanul la armată.

Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic
Cristian Pîrvulescu: A fost un atac ”farmaceutic”al Israelului, Iranul se va preface că nu a existat nimic

Israelul a lansat vineri dimineață un atac asupra Iranului, după atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute.