Premierul Olandei, despre aderare la Schengen: "Nu vă îndreptați în direcția corectă"

Dată publicare: 09-05-2019 14:12
Dată actualizare: 09-05-2019 14:23


Mark Rutte si Klaus Iohannis

Prezent la Summitul de la Sibiu, Mark Rutte a transmis un avertisment fără echivoc guvernanţilor de la Bucureşti.

Premierul Olandei a făcut declaraţia la sosirea la Summitul de la Sibiu, după ce a fost întrebat de un jurnalist când va adera România la spațiul Schengen. Mark Rutte a răspus: "Când veți îndeplini toate regulile statului de drept și ale democrației. Nu vă îndreptați în direcția corectă".

Președintele Klaus Iohannis a declarat, joi, chiar înainte de summitul liderilor europeni de la Sibiu, că va aduce în discuție chestiunea aderării României la Spațiul Schengen şi a eliminării MCV.

 

Dăncilă i-a cerut lui Iohannis să ceară aderarea la Schengen

 

Miercuri, premierul Dăncilă i-a cerut şefului statului ca ca în cadrul Summitului de la Sibiu să ceară aderarea României la Spaţiul Schengen şi încetarea MCV. Ea l-a acuzat pe președintele Klaus Iohannis că își urmărește doar interesul personal și electoral.

Şi anul trecut, Mark Rutte a spus că România și Bulgaria mai au de îndeplinit multe cerințe prevăzute în MCV pentru a intra în Spațiul Schengen, „corupția fiind unul dintre cele mai importante standarde”, în acest sens.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO