Dăncilă a cerut în plenul PE ca România să intre în Schengen și să iasă de sub MCV


Ultimul update: Marti 16 Iulie 2019 17:41
Data publicarii: Marti 16 Iulie 2019 07:13
Categorie: Stiri Politice

Premierul Viorica Dăncilă a ținut, marți, un discurs în plenul Parlamentului European, în cadrul căruia a cerut ca România să fie admisă în Spațiul Schengen și să iasă de sub monitorizarea MCV.

Dăncilă a explicat eurodeputaților că România a demonstrat în timpul exercitării președinției Consiliului Uniunii Europene că este membru cu drepturi depline în Uniunea Europeană.

De asemenea, premierul României a subliniat faptul că în Europa nu trebuie să existe ”mai multe viteze”, făcând aluzie la produsele cu dublu standard.

Proiectul nostru nu trebuie să promoveze o Europă cu mai multe viteze și nici a cercurilor concentrice. România va continua să promoveze obiectul comun de consolidare a proiectului european și va urmări în același timp definitivarea integrării sale. Mă refer aici, desigur, la integrarea țării noastre în Spațiul Schengen, în cadrul căruia acționăm deja ca membru de facto.

Vom acționa în continuare de o manieră pragmatică, pentru promovarea principiilor din declarația de la Sibiu și rămânem profund atașați respectării valorilor democratice și a statului de drept. Este important, însă, să nu existe diferențe între statele membre, falii care să creeze standarde diferite pentru cetățenii europeni.

Prin exercitatea președinției Consiliului Uniunii Europene, România a confirmat statutul de membru cu drepturi depline, ceea ce arată legitimitatea aspirației noastre de încheiere a Mecanismului de Cooperare și Verificare.” - a spus Dăncilă la Strasbourg.

Premierul român a ținut acest discurs la dezbaterea de evaluare a bilanţului Preşedinţiei României a Consiliului UE.

România a făcut foarte puţine progrese în adoptarea de măsuri pentru a preveni corupţia în rândul parlamentarilor, judecătorilor şi procurorilor şi pentru a răspunde la îngrijorările legate de controversata reformă a sistemului judiciar, atrage atenţia organismul anticorupţie al Consiliului Europei, GRECO, în două rapoarte făcute publice recent

Discursul premierului român va fi transmis LIVE pe www.stirileprotv.ro și pe pagina de Facebook a Știrilor Pro TV.

Scandal în PSD după remanierea a două ministere. Carmen Dan și Dăncilă se atacă reciproc
Dăncilă respinge acuzația că ar fi schimbat miniștri la dorința lui Iohannis
Dăncilă promite că va demisiona dacă PSD nu va intra în turul 2 la prezidențiale
VIDEO PROTVPLUS.RO