Prefectul Capitalei a cerut ca firmele de deszapezire sa fie pregatite pentru interventii rapide

02-02-2012 11:54


zapada

Prefectul Capitalei a cerut primarilor sa se pregateasca pentru a reactiona rapid in zilele urmatoare, in conditiile in care ninsoarea se poate transforma in lapovita sau ploaie, iar din cauza temperaturilor scazute exista pericol de polei si de inghet.

"Firmele de deszapezire trebuie sa fie pregatite cu materiale antiderapante si utilaje pentru interventii rapide in urmatoarele zile. Politia Rutiera a primit deja dispozitia de a fi prezenta in intersectii si de a acorda sprijin utilajelor. Ne ingrijoreaza posibilitatea ca ninsoarea sa se transforme in lapovita sau chiar ploaie, pentru ca, pe fondul unor temperaturi scazute, exista pericol de polei, de inghet a cablurilor electrice si, de aici, posibilitatea unor pene de curent", a declarat prefectul Capitalei, Mihai Cristian Atanasoaei.

COD GALBEN de ninsori si viscol in toata tara. Recomandarile autoritatilor pentru soferi

Prefectul a cerut Enel sa se pregateasca si sa ia orice masura tehnica sau de resursa umana pentru a nu lasa bucurestenii fara electricitate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat comandamentul de iarna, joi, la ora 13.30, la sediul municipalitatii.

Totodata, la comandamentul de iarna de la Primaria Sectorului 2, primarul Neculai Ontanu a cerut pregatirea utilajelor pentru interventie, asigurarea stocurilor de materiale, constituirea echipelor de interventie si de lucru in locuri cat mai accesibile, precum si asigurarea depozitelor de hrana in centrele de copii, batrani si gradinite.

Utilajele vor interveni cu prioritate pe marile artere de circulatie, unde circula mijloace de transport in comun, in zonele cu spitale, policlinici, scoli si gradinite, pe strazile unde se afla centrele pentru batrani si copii si centrul de noapte pentru oamenii fara adapost din Soseaua Pantelimon numarul 500, dar si in statiile RATB.

Dupa interventia pe bulevardele si strazile principale se va interveni pe strazile secundare.

Politia Locala a Sectorului 2 va insoti echipajele de deszapezire si va patrula pe strazi pentru a identifica oamenii fara adapost.

Meteorologii au emis un nou cod galben, avertizand ca de vineri dimineata pana duminica seara vor avea loc intensificari ale vantului cu viteze de peste 50-60 de kilometri pe ora si va ninge abundent.

Incepand de sambata dimineata precipitatiile vor fi si sub forma de ploaie sau lapovita si se va depune polei. In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului vor fi inca din cursul zilei de joi.

La inceputul acestei saptamani, meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu de ger, valabila pana vineri, 3 februarie, pentru Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures si Dobrogea, unde temperaturile minime vor fi, in general, intre -27 si -17 grade.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO