Povestea cățelușei Arya, pierdută în Alba și găsită la Pitești. Găsitorii au refuzat recompensa de 1.000 de euro

Ultima actualizare: 29-08-2020 17:44
Povestea cățelușei Arya, pierdută în Alba și găsită la Pitești. Găsitorii au refuzat recompensa de 1.000 de euro
Facebook/ Mihai Popescu

Un câine pierdut de stăpân în județul Alba a fost găsit după o săptămână la 250 de kilometri distanță, lângă Pitești. Găsitorii care au dat de ea chiar în Ziua Internațională a Câinelui au refuzat să primească recompensa de 1.000 de euro.

 

Arya a fost pierdută de stăpân pe 19 august, în zona orașului Teiuș, după ce a sărit din remorca în care se afla și a fost găsită lângă Pitești după o săptămână.

A străbătut peste 250 de kilometri în căutarea stăpânului, scrie Monitorul de Cluj.

Povestea cățelușei de un an și jumătate, din rasa lup cehoslovac, este emoționantă și reprezintă o lecție de viață.

Arya a fost găsită epuizată, flămândă și rănită chiar de Ziua Internațională a Câinelui, pe 26 august.

„Ea este Arya. Din păcate a sărit din remorca în care se afla dupa ce și-a deschis cușca cu intenția de a merge la stăpân la mașină, însă acesta plecase de pe loc fără să observe și a mers până în alt oraș. Nu se știe exact unde a sărit, însă se pare că ea a fost văzută în Teiuş (el mergând Cluj-Sibiu). Cu o săptămână înainte de pierderea ei a fost împușcată o altă femelă pierdută din aceeași rasă așă că am stat toți cu sufletul la gură sperând să nu aibă aceeași soartă. Solidaritatea de care au dat dovadă oamenii a fost de neimaginat. Nu m-am așteptat vreodată să văd atâția oameni ieșind la căutări în zone și în orașe unde se părea că ar fi fost observată, în special în Teiuș și Aiud. Au fost multe alarme false și confuzii și asta a pus lumea pe drumuri. Am pus o recompensă mare ca să o ajutăm să valoreze vie mai mult decât moartă și să afle lumea de ea. Nu știu dacă asta a ținut-o în viață sau doar determinarea și atenția ei, însă cert este că ne-a dat o lecție de supraviețuire, fix de ziua internațională a cățelului, când a cerut ajutorul unor băieți speciali, lângă Pitești! Nu întrebați cum a ajuns acolo, însă poza asta spune că era hotărâtă să ajungă acasă și a înțeles că doar cu ajutorul oamenilor o poate face. Se uita după mașini și era epuizată, lovită la picior, cu urme de la luptele cu alte animale”, a scris Mihai Popescu pe Facebook.

 

”Tot drumul spre casă a stat cu nasul lângă stăpân”

 

Cățelușa a ajuns în cele din urmă la stăpân, iar cei care au găsit-o au refuzat recompensa de 1.000 de euro.

„Acum ea este bine și este la casa ei. Tot drumul spre casă a dormit cu nasul lângă stăpân iar la despărțirea de băieții care au ajutat-o i-a pupat și le-a mulțumit. Recompensa de 1.000 de euro a fost refuzată categoric de către cei ce au găsit-o și nu au acceptat decât plata drumului de la Pitești la Sibiu unde s-au întâlnit cu Alex și câteva beri în cinstea ei. (A știut să-i aleagă). Avem oameni faini în țară! Pe mine m-au convins că pot crede în continuare în cei din jur. Video-ul este făcut atunci când au dat de ea. Ochii spun prin câte a trecut biata de ea pe Valea Oltului. A ținut direcția în care a văzut că a plecat mașina și a sperat să dea de ea”, își încheiei Marius Popescu povestea.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO