Polițiștii de frontieră au depistat o dronă care transporta țigări de contrabandă

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Țigări de contrabandă
Politia de Frontiera Romana

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F Sighetul Marmației au descoperit peste 11.000 de pachete de țigări de proveniență ucraineană.

Polițiștii de frontieră susțin că un colet de mici dimensiuni a fost trecut peste frontieră cu ajutorul unei drone. Se pare, că un român ar fi fost cel care ar fi fost responsabil cu preluarea coletului, se arată în comunicatul de presă al Poliția de Frontieră.

„Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate în colete de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontieră cu o dronă, urmând a fi preluate de un cetăţean român. Deoarece acesta a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în plan vertical”.

Incidentul s-a produs duminică noapte, în jurul orei 1:00, polițiștii fiind alertați de „zgomotul produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România. S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care în apropierea frontierei de stat a fost observată o persoană, care nu-și justifica prezența în zonă.”

În cele din urmă, bărbatul a fost reținut de polițiști. 

„Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat în urma unor acţiuni punctuale, peste 11.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucrainean

Într-unul din cazuri, ţigările de contrabandă, ambalate în colete de mici dimensiuni, au fost trecute peste frontieră cu o dronă, urmând a fi preluate de un cetăţean român. Deoarece acesta a încercat să fugă, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de armă în plan vertical.

Azi noapte, în jurul orei 01.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului P.F. Sarasău – I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au sesizat, în zona de responsabilitate, un zgomot produs de un aparat de zbor de mici dimensiuni (specific unei drone), care a traversat frontiera din Ucraina în România.

S-a procedat la monitorizarea traseului aparatului de zbor şi cercetarea zonei, ocazie cu care în apropierea frontierei de stat a fost observată o persoană, care nu-și justifica prezența în zonă.

Patrula poliției de frontieră a acționat pentru reținerea persoanei respective, efectuând somațiile legale prin voce, însă deoarece aceasta nu s-a supus și a încercat să fugă, au fost trase patru focuri de avertisment, în plan vertical, cu armamentul din dotare, conform prevederilor legale.

În urma acțiunii, s-a reușit reținerea cetățeanului român I. M., în vârstă de 54 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramureș, iar în apropierea acestuia au fost descoperite 11 colete de mici dimensiuni, care conțineau țigări de proveniență ucraineană. În continuarea cercetărilor, s-a luat măsura informării autorităților ucrainene despre eveniment, iar bărbatul care urma să preia ţigările a fost condus la sediul poliției de frontieră.”

Sâmbătă,16 decembrie a.c., în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră din cadrul Sectorului PF Siret, jud. Suceava, a observat mai multe persoane care au trecut frontiera, din Ucraina în România, cu baxuri în spate. După ce au ajuns pe teritoriul nostru au abandonat coletele și s-au întors pe teritoriul ucrainean.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de cercetare și supraveghere a zonei.

La fața locului, lucrătorii noștri au descoperit opt colete ce conțineau cantitatea de 4.500 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare totală de 52.600 lei, iar ulterior autoritățile ucrainene ne-au informat că au descoperit pe aceeași direcție 5 colete cu țigări și un cetățean ucrainean.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar la final urmând a se lua toate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina, jud. Suceava, au descoperit, în ultimele 48 de ore, în cadrul unei acțiuni pe linia combaterii contrabandei cu țigări de proveniență extra comunitară desfășurată în zona de responsabilitate, cantitatea de 4.490 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de 52.500 lei.

Țigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
MASKED SINGER ROMANIA
Monstrulica și-a dezvăluit identitatea la Masked Singer România. Oana Zavoranu era sub mască

07:20
Alt Text!
Exclusiv PRO TV Plus
Primul român care a învins în UFC vrea următoarea victorie. Nicolae Negumereanu vrea să scrie istorie la Las Vegas

09:15
Alt Text!
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotude cu Andrei Aradits: "M-aș căsători cu Adi Nartea"

39:07
Alt Text!
Promo
PROMO Femeia Alege - Venirea concurentului MAX i-a dat Romaniței planurile peste cap

00:30
Alt Text!
Stirile PRO TV
Stirile PRO TV # 17.00 – 22 Octombrie 2021

48:23
Alt Text!
La Măruță
La Maruta – 22 Octombrie 2021

01:26:33
Alt Text!
Doctor de bine
Dr. Brândușa Petruțescu, medic primar alergolog imunolog: ”Limităm infecțiile respiratorii dacă aerisim și dezinfectăm suprafețele

15:34
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Radu Mihaiu, primarul sectorului 2, recunoaște că are centrală de apartament. De ce nu ajunge agentul termic în sector?

30:29
Alt Text!
Visuri la cheie
Cinci motive pentru care ai nevoie de o asigurare pentru locuință

01:16
Alt Text!