Platita sa imparta dreptatea, o judecatoare din Iasi le imparte vecinilor de bloc jigniri


Ultimul update: Marti 08 Mai 2012 20:25
Data publicarii: Joi 08 Martie 2012 18:15
Categorie: Stiri actuale
Judecatoare

Vecinii judecatoarei au povestit ca, pe langa injurii, magistratul le-ar fi aruncat pe geam sau in fata usilor gunoiul, in timp ce sotul acesteia i-ar fi amenintat cu moartea.

Dupa acest razboi domestic, la politie s-au adunat numeroase plangeri urmate de patru dosare penale, care s-au incheiat cu neinceperea urmaririi penale.

Presedintele asociatiei de locatari spune ca femeia nu s-a potolit nici cand a aflat ca vecinii depun o plangere la politie impotriva ei.

"In timp ce scriam mi-a aruncat cu un sac de ciment.  Va dati seama ce persoana este", spune Liliana Burliba, presedinte asociatie.

Toti locatarii s-au plans de vecina lor, angajata Judecatoriei din Iasi, dar si de sotul ei, care ar fi umblat, la un moment dat, cu o toporisca sub haina ca sa ii intimideze.

Oamenii au depus la Politie 9 plangeri impotriva judecatoarei pentru abuz in serviciu, scandal si amenintari.

Patru dintre plangeri s-au finalizat cu dosare penale, iar la trei dintre ele verdictul a fost neinceperea urmariri penale. Acum doua luni asociatia de locatari a depus o plangere si la Judecatorie, in care cereau anchetarea magistratului.

Prin purtatorul de cuvant, judecatoarea a transmis ca nu vrea sa comenteze acuzatiile.

Codul deontologic al magistratilor spune ca "judecatorii trebuie sa se comporte in viata particulara intr-un mod respectabil.".

In plus, "nu trebuie sa faca nimic care ar compromite demnitatea profesiei si demnitatea lor personala."

Un scandal asemanator a fost si la Targoviste. In 2007, judecatoarea Elena Turcu a fost implicata intr-un scandal cu politistii de la Rutiera care au acuzat-o ca s-a urcat bauta la volan si a provocat un accident.

Colegii din instanta au stabilit ca este nevinovata si au lasat-o in continuare in sala de judecata.

Sursa: Pro TV

Tags: incidente,

VIDEO PROTVPLUS.RO