Planta care albește dinții: cum să scapi de dinții galbeni. Îți rezolvă toate problemele gingivale

Aloe vera albeste dintii
Shutterstock

Știai că există o plantă care albește dinții? Și nu numai asta, dar îți face gingiile să fie sănătoase și întărește smalțul dinților. Este accesibilă, la îndemână și nu costă deloc mult.  

În plus, ajută la reducerea inflamației și oprește sângerarea.

Albirea dinților cu ajutorul unei plante

Gelul de aloe vera este folosit de mai mulți ani ca remediu acasă pentru albirea dinților. Există diferite metode de utilizare a gelului de aloe vera pentru albirea dinților, iar eficacitatea depinde de durata de utilizare, frecvența utilizării, timpul în care lași gelul să acționeze și cantitatea de amestec utilizată.

Unele dintre ingredientele din gelul pur de aloe vera sunt, de asemenea, eficiente în fortificarea dinților împotriva efectelor cariilor dentare.

Ingredientul principal din gelul de aloe vera care se spune că întărește dinții este aloina, dar mulți oameni cred că acest ingredient poate fi iritant dacă intră în contact cu buzele.

Citește și
Ucrainenii uciși de un rus în Germania erau soldați răniți în război care se recuperau medical în Bavaria

Gelul de aloe vera a fost folosit ca remediu pentru a încetini sau opri progresul cariei dentare. Se crede că încurajează creșterea bacteriilor sănătoase în gură, care ajută la eliberarea de oxigen suplimentar pe dinți și combate alimentele acide, care pot duce la carii.

Una dintre principalele utilizări ale gelului de aloe vera este ca agent natural de îndepărtare a petelor, și a fost folosit în acest scop timp de secole.

În plus, unii oameni au descoperit că gelul de aloe vera poate fi aplicat direct pe o aftă sau o rană în interiorul gurii fără a cauza disconfort suplimentar.

Cu proprietățile sale antiinflamatorii, gelul de aloe vera a fost folosit de secole pentru a opri sângerarea. S-a dovedit că funcționează ca antiseptic și agent antibacterian. Dacă ai sângerări gingivale, răni în gură, gingii inflamate sau alte probleme legate de gingii, gelul de aloe vera poate fi aplicat direct în acele.

Ingredientul principal, aloina, este un analgezic cunoscut și se crede că produce unele dintre aceleași efecte ca ingredientele active din analgezicele fără prescripție.

Aloe vera albeste dintii

Cum folosești aloe vera pentru scăpa de dinții îngălbeniți

Aloe vera este o plantă cu frunze verzi, lungi și cărnoase, care ascund în interior un gel puternic cu diferite proprietăți. De secole, a fost folosită pentru efectele sale benefice asupra sănătății, dar în prezent are și multiple utilizări cosmetice.

Gelul acestei plante, cunoscut sub numele științific de Aloe barbadensis, este bogat în vitamine, minerale, aminoacizi, acizi grași și enzime, precum și în numeroase substanțe cu proprietăți antivirale, antibacteriene și antiinflamatorii.

Este folosit în principal pentru vindecarea rănilor mici, a pielii iritate, a arsurilor solare și a altor probleme ale pielii și se aplică direct pentru a-și exercita acțiunea. În aceeași măsură în care are această putere vindecătoare asupra pielii, acționează și la nivelul gurii în diferite probleme dentare sau gingivale.

Ca să îți albești dinții cu aloe vera, pur și simplu aplică gelul pe periuța de dinți și freacă ușor preț de câteva minute. În același mod, poți pune gelul de aloe vera pe dinți și să îl lași să acționeze cam 10-15 minute, apoi să clătești.

Beneficiile aloe vera asupra sănătății orale

Multe persoane au probleme parodontale sau gingivale și nu sunt conștiente de existența acestora. Este o boală de lungă durată, cu puține simptome de durere.

Rareori este observată în controalele dentare și este în mod normal rezultatul unei sănătăți parodontale precare.

Gingiile ar trebui să fie roz, să nu sângereze și să fie ferme. Ţesutul care înconjoară dinții și molarii ar trebui să fie ferm, înconjurând o parte a rădăcinii dintelui.

Problema începe de obicei cu o gingivită sau inflamație a gingiilor, unde acestea își pierd culoarea rozalie. În timp, sângerarea în timpul periajului zilnic devine frecventă.

Evoluția este de obicei de la gingivită la parodontită, iar ultima etapă - dacă apare - este pioreea (sau infecție extinsă) care cauzează slăbirea osului cu posibilitatea căderii, în multe cazuri, a părților afectate fără a fi necesare cavități prezente.

Consultațiile dentare sunt recomandate pentru a verifica starea sănătății dentare. Medicul supraveghează și aplică tratamentele pe care le consideră necesare. În multe cazuri, dacă se detectează un exces de tartru, este necesară o curățare în profunzime a dinților pentru a îndepărta acest exces.

Cu toate acestea, o curățare mecanică a dinților în profunzime nu asigură că gingia bolnavă este curățată din cauza acumulării de tartru în ea.

Aloe vera poate fi foarte utilă pentru a ajuta la îmbunătățirea sănătății parodontale, cu condiția ca starea dinților să fi fost verificată anterior. De obicei, este o modalitate de prevenire, regenerare și eliminare a bacteriilor care afectează gingiile.

Substanțele prezente în aloe vera ne ajută să luptăm împotriva germenilor care pot afecta dinții. Acțiunea lor bactericidă și analgezică ajută mult în lupta împotriva acelor bacterii care se pot acumula în gingii.

Fluorul din pastele de dinți este omniprezent, dar sunt puține persoane care au nevoie de fluor pentru dinți, așa că în sănătatea parodontală sau gingivală s-au folosit întotdeauna și alte produse pentru a ucide acele bacterii care se acumulează în dinți.

Aloe vera are avantajul de a fi un puternic bactericid natural.

Bacteriile care cauzează tartrul, cum ar fi Streptococcus mutans, pot fi combătute cu aloe vera datorită proprietăților menționate mai sus și oferă protecție împotriva cariilor dentare cauzate de această bacterie.

Aloe vera se poate folosi direct de pe plantă, îndepărtând coaja, curățând bine gelul intern pentru a elimina aloina și frecând gelul pe gingii și dinți în fiecare zi, apoi se poate ingera bucata de pulpă pentru beneficii mai mari.

De asemenea, se poate face gargară cu sucuri, se pot utiliza paste de dinți care conțin Aloe Vera, și așa mai departe.

Ține minte că sănătatea orală începe la dentist, așa că vizitele regulate sunt extrem de importante, alături de periajul de două ori pe zi și igiena orală zilnică. 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
NEWS ALERT Anunțul momentului la Rapid: ”99 la sută el va fi noul antrenor”
Citește și...
Regula impusă de companiile aeriene. Ți se poate interzice să urci în avion dacă nu o respecți
Regula impusă de companiile aeriene. Ți se poate interzice să urci în avion dacă nu o respecți

Pasagerii trebuie să fie atenți la modul în care se îmbracă atunci când călătoresc cu avionul. O fostă însoțitoare de bord, cu o experiență de 33 de ani, a explicat de ce unele ținute nu sunt acceptate de companiile aeriene.

Fenomen bizar într-o țară extrem de dezvoltată. Numărul locuinţelor neocupate a atins cifra record de 9 milioane
Fenomen bizar într-o țară extrem de dezvoltată. Numărul locuinţelor neocupate a atins cifra record de 9 milioane

Numărul locuinţelor vacante din Japonia a atins în 2023 o nouă cifră record de 9 milioane, cu 510.000 mai multe comparativ cu sondajul precedent din 2018, pe fondul creşterii deceselor în rândul proprietarilor vârstnici singuri. 

Spectacol la poalele Everestului. Violonistul Alexandru Tomescu a încântat drumeții cu melodiile sale. „A meritat”
Spectacol la poalele Everestului. Violonistul Alexandru Tomescu a încântat drumeții cu melodiile sale. „A meritat”

Violonistul Alexandru Tomescu a primit aplauze la poalele Everestului. Pornit în expediție, a vrut să încânte oamenii cu talentul lui în acordurile lui Ciprian Porumbescu și Bach.  

Recomandări
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia
„Țânțarul” care îl scoate din minți pe Putin. Cum epuizează Ucraina motorina și benzina din Rusia

Ucraina știe exact unde să lovească Rusia pentru a-i crea mari probleme. Kievul folosește o tactică în urma căreia țara lui Vladimir Putin are mult de suferit.

Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs
Iohannis se pensionează din funcția de profesor. Postul pe care l-a ținut blocat 27 de ani, scos la concurs

Catedra de profesor de Fizică a preşedintelui Klaus Iohannis de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” a devenit vacantă şi poate fi ocupat de un titular.

Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă
Cauza surpării străzii din Slănic. Primele concluzii ale specialiștilor. Locatarii evacuați încă nu se pot întoarce acasă

Autoritățile din Prahova au prezentat, marți seară, concluziile cercetărilor făcute în cazul surpării de teren din orașul Slănic, care a dus la evacuarea a peste 40 de oameni.