Pieton agresat de polițiști, pentru că a trecut neregulamentar strada. Ei au folosit spray lacrimogen

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

S-au derulat secvenţe pline de acţiune pe o stradă de la marginea oraşului Piatra Neamţ. Trei poliţişti au încercat minute în şir să încătuşeze un bărbat care a refuzat să se legitimeze după ce a fost prins în timp ce traversa neregulamentar şoseaua.

Ca să îl potolească agenţii au folosit un spray lacrimogen, fără să ştie că omul suferă de astm. Intervenţia lor este acum anchetată de superiori.

Martor: „Băi, băi., ce v-o făcut? Băi nesimţitule! Băi nesimţiţilor! Nu îţi e ruşine, lasă omul în faţă!"

Bărbatul de 52 de ani a fost suprins de o patrulă de poliţie, în timp ce încerca să traverseze strada printr-un loc nepermis.

Pentru că a refuzat să se legimiteze, agenţii au vrut să-l ducă la secţie dar omul s-a opus şi a început scandalul. Ca să îl liniştească, poliţiştii au folosit un spray lacrimogen şi au încercat să îl încătuşeze.

Bărbat: „Staţi, staţi că mor!”
Polițist: „Stai să scot spray-ul!”
Bărbat: „Staiii! Îs alergic! / Uitaţi că sunt asmatic şi daţi cu spray. Lasă-mă! Aoleu, îmi rupe mâna."

Pentru că pietonul susţinea că suferă de astm, mai mulţi trecători i-au sărit în ajutor.

Martor: „A trecut stradă pe zebra şi l-a oprit poliţia locală că a trecut strada! Că a trecut strada nenorocești un om? Băi, lasă-l domnule în pace"

Doi agenţi de la Poliţia din Piatra Neamţ şi un al treilea, de la poliţia locală, s-au chinuit minute în şir să îi pună cătuşele bărbatului. Într-un final, nu au reuşit însă decât să-l culce la pământ.

Martor: „Nu vă e ruşine? Aşa ceva... Săracul, ce îi face.”

După alte câteva minute, pietonul a fost covins să urce în maşina poliţiei de bună voie. La secţie, a fost amendat pentru că traversat neregulamentar şi a tulburat ordinea publică.

Felul în care au intervenit agenţii este anchetat acum de conducerea poliţiei din Neamţ.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO