Piedone a lăsat pe jos polițiștii locali din sectorul 5. Care este explicația

Dată publicare: 20-04-2021 20:07
Dată actualizare: 20-04-2021 22:24


Piedone a lăsat pe jos polițiștii locali din sectorul 5. Care este explicația

Polițiștii locali din sectorul 5 rămân fără mașini și vor merge în patrulare pe jos. Primarul Cristian Popescu Piedone a luat această decizie, motivând o serie de acte de vandalism care au avut loc în sector fără ca autorii să fie prinși.

 

Mașinile Poliției Locale Sector 5 rămân în parcări, dar vor fi și agenți care nu vor pierde acest privilegiu. Mai exact, cei care lucrează în tura de noapte, dar și compartimentul de intervenții din subordinea Poliției Locale Sector 5, potrivit unui comunicat al instituției, preluat de Agerpres.


Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a convocat, marţi, conducerea Direcţiei Generale de Poliţie Locală, dorind să vadă cum îşi desfăşoară activitatea agenţii de la Dispecerat şi, de asemenea, cât de repede ajung echipajele aflate pe teren la sediul Primăriei Sectorului 5.

Pentru că în Sectorul 5 au avut loc mai multe acte de vandalism, iar persoanele care au provocat daune nu au fost identificate sau sancţionate, Cristian Popescu Piedone a dispus ca maşinile Poliţiei Locale Sector 5 să rămână în parcarea Primăriei, iar agenţii să îşi desfăşoare activitatea la pas, pe străzi. Edilul a luat această decizie pentru ca poliţiştii locali să poată vedea situaţia reală din sector şi pentru a interacţiona mai mult cu cetăţenii.

„Am văzut bănci distruse, coşuri de gunoi rupte, staţiile de autobuz şi blocuri desenate, maşini vandalizate... şi niciun vinovat. Poliţiştii locali nu au aplicat nici măcar o amendă pentru aceste acte de vandalism. Începând de astăzi, aceştia vor merge la pas prin sector, fără autoturismele Poliţiei Locale Sector 5. Doar aşa vor vedea situaţia reală din sector şi vor putea să verifice fiecare străduţă în parte. (...) Le-am cerut poliţiştilor locali ca începând de astăzi să fie mult mai vigilenţi şi să aplice sancţiuni maxime atunci când este cazul", a transmis Cristian Popescu Piedone.

Sursa: News.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO