Peste 640 de lei vor cheltui romanii pentru produsele alimentare de Craciun si Revelion. Cat costa un meniu traditional

×
Codul embed a fost copiat

Bugetul total (Craciun si Revelion) alocat pentru Sarbatori in acest an este estimat la 1.660,87 lei.

"Astfel, aproape trei sferturi dintre locuitorii din urban vor cheltui sume intre 1.000 si 3.000 lei pentru Craciun si Revelion, in timp ce 17,9% dintre acestia vor avea la dispozitie o suma mai mica de 1.000 de lei", reiese din studiul citat

Ce fac in aceste zile femeile independente care pun cariera pe primul plan si bucataria pe ultimul? Se conecteaza la net, ca tot ce iute ca vantul si vad in ce oferte de Craciun se intrec restaurantele.

Sarmalute din porc, piftie de curcan, friptura, purcelus de lapte sau cozonac, toate se gatesc in bucatariile celor ce acum primesc non-stop comenzi pentru masa de Craciun.

Citește și
scrisoare copil
Un copil din Scotia a legat o scrisoare de un balon ca sa i-o trimita in ceruri tatalui sau. Ce si-a dorit de Craciun
„Al treilea război mondial a început”. Valeri Zalujnîi, ambasadorul Ucrainei în Marea Britanie și fostul comandant al armatei, declarații

Anita Croitoriu,  vanzator bacanie: "Suna foarte des telefonul. Un furnizor intreba: Asa lucrati?- Da, si asta e doar inceputul. E nebunie! Toata lumea vrea piftie, toate lumea vrea platouri!"

Cel mai aprecat meniu de Craciun de la respectiva bacanie se numeste "Turul tarii cu carnuri afumate si branzeturi romanesti maturate".

Horia Dascal, bucatar: "Contine: barbic de plescoi, ghiudem de plescoi, urda de la vatra moldovitei, cascaval afumat, piept de rata marinat, carnati picanti, branza de burduf, sunca fiarta, mushci file si e 120 de lei 4-5 persoane. Cu sarmale cu cozonac si cu piftie duce la 350 de ron"

La fel de apreciate sunt preparate individuale in special piftia, rulada cu alune, borsul, sau cozonacii .

Intr-o alta bucatarie "Meniul Craciunita" este o invitatie serioasa sa te asezi la masa si sa nu te mai opresti.

Elena Nita: "De joi, telefoanele suna incontinuu."

Reporter: "Cati au sunat pana acum?"

Elena Nita: "Cam 60-70 de clicenti. Avem un meniu traditional. Cuprinde tot ce isi poate dori cineva: ciorbita sarmale piftie pana la deserturi, placinte cozonaci 700 de lei"

"Meniul Renilor" e ceva mai ieftin. Pentru 260 de lei primiti salata de boeuf, piftie de porc sau curcan, sarmale in vita sau varza, friptura de porc si cozonac de cas cat sa se sature 6 persoane.

Alti tineri din Bucuresti au pus bazele unui concept.

Ei spun ca purcelusul de lapte este vedeta acestor sarbatori. Pun toate ingredientele curatate si pregatite intr- o cutie alaturi de o fisa de instructiuni despre cum se gateste preparatul respectiv.

Ionut Turlea, restaurant marketing: "Printre cele mai gustoase e purcelusul de lapte la cuptor, iar el vine insotit cu cinci garnituri- mazare si frantuzisme, si alt frantuzism: piure de telina, piure de mazare. purcelusul costa 250 de lei si e suficient pt 6 persoane."

Domnul Nelu din localitatea Satchinez, judetul Timis, prepara produse din carne direct in ferma lui pe care le trimite apoi in toata tara. Multe sunt afumate cu rumegus de esenta tare, fag si stejar.

Nelutu Ardelean, agronom: "In afara de porc eu zic ca este binevenita si o pastrama de berbecut, o carne macerata, afumata chiar prinde foarte bine si oaia o recomand la toata lumea"

De sarbatori romanii se gandesc in primul rand la mancare. astfel ca, peste 640 de lei sunt cheltuiti pe produsele alimentare pentru masa de Craciun si Revelion.

Ca sa nu ramaneti flamanzi trebuie sa stiti ca majoritatea restaurantelor si fermelor primesc comenzi pana in 22 decembrie.

 

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Razvan Exarhu, sfaturi de Masterchef pentru Sarbatori vegetariene.
Razvan Exarhu, sfaturi de Masterchef pentru Sarbatori vegetariene. "Spiritul Craciunului nu sta intr-o halca de carne"

Razvan Exarhu isi sufleca manecile si trece la treaba din postura de jurat Masterchef, in primavara anului urmator. Chiar daca mai avem putin si pe masa vor sta sunculita, piftia, sarmalele si cirnati, Razvan ne propune si alte preparate de sarbatoare.  

Un copil din Scotia a legat o scrisoare de un balon ca sa i-o trimita in ceruri tatalui sau. Ce si-a dorit de Craciun
Un copil din Scotia a legat o scrisoare de un balon ca sa i-o trimita in ceruri tatalui sau. Ce si-a dorit de Craciun

Intreaga Scotie s-a mobilizat pentru gasirea unui copil care i-a scris o scrisoare tatalui decedat, in care ii transmite ce vrea de Craciun.

Primele sanctiuni in cazul salvarii care transporta brazi in loc de pacienti
Primele sanctiuni in cazul salvarii care transporta brazi in loc de pacienti

Dupa ce au aparut pe Facebook imagini in care pe o strada din Satu Mare un brad de Craciun era transportat cu ambulanta, acum s-au dat si primele sanctiuni.

Recomandări
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora: Cum poți vedea cea mai apropiată secție de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.

Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi

Mai sunt doar trei zile până la primul tur al alegerilor prezidențiale, iar ultimul sondaj arată noi evoluții în lupta pentru turul al doilea: George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi.

Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”
Supraconsumul și poluarea cu microplastice ne omoară cu zile. “Consumăm toți echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”

Supraconsumul și poluarea cu microplastice au ajuns la niveluri atât de mari încât “fiecare dintre noi consumăm echivalentul unei cărți de credit pe săptămână”.