Unul dintre cei mai talentati bikeri romani e in stare grava la spital. Povestea trista a lui Tavi

Dată publicare: 14-06-2012 19:16
Dată actualizare: 15-10-2012 12:39


Un tanar ciclist de 21 de ani, din Brasov, campion national si cunoscut in lumea bikerilor, se afla in agonie la spital. A fost injunghiat de unchiul sau, care bause peste masura.

Povestea baiatului este impresionanta: crescut fara mama si fara nici un ajutor de la tata, s-a luptat singur sa-si faca un nume.

Cand au aflat ce i s-a intamplat, peste 100 de ciclisti din toata tara au venit la Brasov, ca sa doneze sange pentru el.

Octavian Czeko sau Tavi, cum ii spun prietenii, este unul dintre cei mai talentati practicanti de ciclism extrem din Brasov si de-a lungul anilor a castigat multe premii, cum ar fi Cupa Romaniei la Mountain Bike.

Nu l-a ajutat nimeni sa ajunga la acest nivel. Mama l-a parasit cand avea doar patru ani, iar tatal nu s-a ingrijit prea mult de el, spun prietenii.

A muncit singur si nu a renuntat la pasiunea lui. Ca sa-si poata ingriji bunica, a aceptat sa locuiasca in aceeasi casa cu tatal sau si cu un unchi alcoolic si foarte agresiv. Vecinii ii stiu povestea.

Sambata seara, in mijlocul unei dispute, a sarit in apararea tatalui sau.

Pe fondul consumului de alcool, unchiul si-a injunghiat nepotul cu un cutit in zona abdominala.

Tavi a ajuns la spital mai mult mort decat viu. Suferise o hemoragie masiva si avea urgent nevoie de sange. Alertata pe site-urile de socializare, toata comunitatea de bikeri din Romania s-a mobilizat. Sute de persoane au venit la Spitalul Judetean din Brasov ca sa doneze sange pentru Tavi.

Acum toti se roaga pentru viata lui. Isi amintesc ca, fiind prea sarac sa-si cumpere o bicicleta, Tavi a castigat multe concursuri imprumutand una.

Solidaritatea prietenilor lui Tavi i-a uimit pana si pe cei de la Centrul de Transfuzie din Brasov.

Medicii se lupta sa-i salveze viata lui Tavi. Unchiul sau este cercetat in libertate pentru tentativa de omor.

Tags: incidente,


VIDEO PROTVPLUS.RO