Performanta medicala la Barlad. Medicii au refacut nu doar un brat zdrobit, ci si tatuajul de pe mana

Dată publicare: 18-05-2015 17:34
Dată actualizare: 21-05-2015 06:59


pacient

 Performanta unei echipe mixte de medici de la Spitalul Municipal de Urgenta Barlad, judetul Vaslui, in cazul unui pacient cu bratul stang zdrobit intr-un accident a mers pana la detalii fine.

Bratul unui pacient de 39 de ani, zdrobit intr-un accident, a fost refacut de la os, continuand cu muschi si ligamente si finalizat cu reconstruirea tatuajului, potrivit Adevarul.

Costel Blanaru (39 ani), din localitatea vasluiana Cetatuia, comuna Puiesti, a fost victima unui accident pe 14 mai care s-a soldat cu leziuni grave la nivelul membrului superior stang.

A fost la un pas sa-i fie amputat membrul superior stang si sa ramana infirm pe viata. Dupa o prima operatie care s-a intins pe parcursul a cinci ore, mana i-a fost reconstruita in detaliu de o echipa mixta de medici barladeni.

Barbatul se afla la volanului unui automobil cand a pierdut controlul asupra directiei de mers si s-a rasturnat intr-un sant.

Mana stanga i-a fost prinsa sub cadrul metalic al “masinutei” si i-a fost strivita. In seara aceleiasi zile a fost transportat la Spitalul Municipal de Urgenta “Elena Beldiman” Barlad unde a fost diagnosticat cu: “fractura deschisa cominutiva humerus stang, fractura radius si cubitus cu smulgere muschi bibeps si triceps, brahioradial si extensorul comun al degetelor”.

Patru medici au colaborat pentru reusita interventiei: Vasile Cojocari si Vladislav Afteni - chirurgi ortopezi, Oleg Tacu - chirurg plastic si reparator si Veciaslav Galit - anestezist. Doi dintre chirurgi au fost chemati la spital special pentru aceasta opratie, fiind in timpul lor liber. 

Sursa: adevarul.ro

Tags: operatie,


VIDEO PROTVPLUS.RO