Perchezitii in Satu Mare. Cum se foloseau medicii de presupusi bolnavi pe numele carora scriau retete pentru boli neurologice

23-10-2014 13:19


Mai multi medici, farmacisti si angajati ai Casei Judetene de Sanatate din Satu Mare sunt suspectati ca eliberau retete pentru medicamente foarte scumpe pe numele unor pacienti care habar nu aveau de asta si nici nu aveau vreo problema de sanatate.

Retetele erau apoi decontate de stat. In cautare de probe, procurorii DIICOT au facut astazi o serie de perchezitii.

In urma descinderilor, au fost sigilate cabinetul medicului sef al Spitalului de Psihiatrie din Satu Mare, si cel al unei asistentei-sefe. Totodata, a fost inchis pentru verificari si biroul sotiei medicului sef, care este directoare a Casei Judetene de sanatate din Satu Mare.

In plus, sunt verificate alte cateva farmacii si cabinet medicale - care erau in relatie cu Casa De Sanatate. Procurorii DIICOT banuiesc ca reteaua functiona inca din 2012, si ca ar fi fost deturnate fonduri importante.

Angajatii din sanatate se foloseau de presupusi bolnavi pe numele carora scriau retete pentru boli neurologice ca Parkinson sau epilepsie. Medicamentele erau decontate, pe hartie, dar ramaneau de fapt in farmacii si erau apoi erau revandute.
 

VIDEO PROTVPLUS.RO