Perchezitii in Satu Mare. Cum se foloseau medicii de presupusi bolnavi pe numele carora scriau retete pentru boli neurologice

Ultima actualizare: 26-10-2014 00:04

Mai multi medici, farmacisti si angajati ai Casei Judetene de Sanatate din Satu Mare sunt suspectati ca eliberau retete pentru medicamente foarte scumpe pe numele unor pacienti care habar nu aveau de asta si nici nu aveau vreo problema de sanatate.

Retetele erau apoi decontate de stat. In cautare de probe, procurorii DIICOT au facut astazi o serie de perchezitii.

In urma descinderilor, au fost sigilate cabinetul medicului sef al Spitalului de Psihiatrie din Satu Mare, si cel al unei asistentei-sefe. Totodata, a fost inchis pentru verificari si biroul sotiei medicului sef, care este directoare a Casei Judetene de sanatate din Satu Mare.

In plus, sunt verificate alte cateva farmacii si cabinet medicale - care erau in relatie cu Casa De Sanatate. Procurorii DIICOT banuiesc ca reteaua functiona inca din 2012, si ca ar fi fost deturnate fonduri importante.

Angajatii din sanatate se foloseau de presupusi bolnavi pe numele carora scriau retete pentru boli neurologice ca Parkinson sau epilepsie. Medicamentele erau decontate, pe hartie, dar ramaneau de fapt in farmacii si erau apoi erau revandute.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!