Peisaje de poveste, la Mărginimea Sibiului. ”Este atmosfera asta a satului, liniștea, timpul care curge mai încet”

05-12-2020 08:58


Peisaje de poveste, la Mărginimea Sibiului. ”Es...
Peisaje de poveste, la Mărginimea Sibiului. ”Es...
Peisaje de poveste, la Mărginimea Sibiului. ”Es...

Cine vrea să descopere tainele oieritului și să testeze pârtiile la început de sezon este invitat să facă un popas la Mărginimea Sibiului.

 

Pe așa numitul "drum al brânzei" veți găsi peisaje de poveste, stâne, case falnice și oameni dornici să vă aducă la masă ce au mai bun: telemeaua grasă, slană și cârnați zvântați la fum.

"Uite lucruri de mână, veste, ciorapi, băscuțe, ciorăpei pentru copiii. Din astea. E un pic de muncă? Este, dacă dai din mână, dacă nu și 2-3 zile poți face la un ciorap".

Daca vreți să înoptați în zonă, numeroase pensiuni curate și simple ca natura ce le înconjoară așteaptă oaspeți.

"Este atmosfera asta a satului, liniștea, timpul care curge mai încet. Este frumos, primitor, peisaje superbe, oameni extraordinari".

Aron Iancu, proprietar pensiune: "La noi așa se știe în comunitate, indiferent că faci un botez, o nuntă, un evenimnet, ai musafiri acasă, telemeaua nu lipsește de pe masă".

Nu departe se află Păltinișul, una din primele stațiuni montane din România. Sașii din zonă s-au ambiționat să construiască o stațiune ca cele din Tirol.

"Păltinișul este extrordinar, este o zonă de munte fantastică. Se pot face tot felul de drumeții, se poate schia, schi de tură, trasee cu rachete, deci de toate".

"Este superb, ne bucurăm de această vreme minunată. Ne plimbăm, facem multe poze, ăacar să rămânem cu câteva amintiri".

Aici, la peste 1.400 de metri altitudine, sezonul de iarnă a început. Deocamdată, pârtiile sunt deschise doar în week-end.

 

Care sunt prețurile

 

Cei care vor să testeze pârtiile din Păltiniș trebuie să știe că un tichet pentru întreaga zi, care vă permite accesul pe toate pârtiile, costă 90 de lei. Cei mici plătesc 70 de lei.

Skipass-ul poate fi cumpărat online. Chiar și pe pârtii va trebui să respectați regulile de distanțare socială și să purtați mască. Începătorii pot apela la ajutorul unui monitor, contra sumei de 120 de lei pe oră.

Cât despre cazare, vă pot spune că în zona Rășinariului și a Păltinișului sunt peste 60 de pensiuni și moteluri primitoare, iar prețul unei camere duble începe de la 120 de lei pe noapte, cu mic dejun inclus.

Oferta Mărginimii Sibiului este însă mult mai amplă. În toată zona sunt circa 5.000 de locuri de cazare, în aproape 100 de unități.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO