Părinții Alexandrei Măceșanu, la sediul DIICOT. Ce au vrut afle de la procurori

Ultima actualizare: 05-09-2019 17:52

Părinţii Alexandrei Măceșanu, tânără de 15 ani pe care Gheorghe Dincă a recunoscut că a răpit-o şi ucis-o în casa lui din Caracal, au fost prezenți la sediul DIICOT din Bucureşti.

UPDATE 14:30: Părinții Alexandrei Măceșanu nu au dorit să predea buletinul fetei procurorilor DIICOT. Nu vor să accepte că fiica lor a murit, însă refuul lor nu încurcă ancheta cu nimic, fiind doar un gest formal, potrivit purtătorului de cuvânt al instituției.

La plecarea din sediul DIICOT, familia Măceșanu nu au făcut nicio declarație.

Procurorii i-au chemat să consulte şi ei analiza genetică făcută de experţii în medicină legală, al cărei rezultat a confirmat că rămăşiţele umane găsite într-un butoi în curtea ucigaşului, aparţin Alexandrei.

În acelaşi timp şi Gheorghe Dincă este audiat la sediul IGPR.

Părinţii Alexandrei Măceșanu au ajuns la sediul DIICOT în jurul orei 13:00. De la începutul acestei luni, procurorii au demarat procedura prin care vor să declare oficial că adolescenta nu mai este în viaţă.

Au drept dovadă expertiza genetică care a confirmat în proporţie de aproape 100% că resturile umane găsite în butoiul din curtea lui Gheorghe Dincă aparţin fetei.

Astfel o echipă de anchetatori s-a deplasat la familia Măceșanu pentru a prezenta aceste rezultate şi pentru a cere actul de identitate al fetei, potrivit procedurilor normale în aceste cazuri.

Autorităţile urmează ca în baza actului de identitate să obţină un certificat medico-legal de deces care va fi ataşat dosarului cauzei, urmând apoi ca suspectul să fie trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceșanu.

Familia trebuie să accepte acest lucru, de aceea le-au cerut procurorilor să vadă şi această ultimă expertiză genetică. Familia alături de avocat vor parcurge actele pe care experţii de la IML le-au întocmit urmând ca la final să predea acest act de identitte sau nu.

Despre suspectul principal, acesta a fost adus de la sfârşitul săptămânii în Bucureşti, unde a fost pus față în faţă cu profilerul Poliţie Române, un specialist antrenat de FBI să intre în mintea criminalilor.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO