Oraşul Slobozia intră în carantină pentru 14 zile. Ce măsuri se vor lua

Ultima actualizare: 12-11-2020 17:46
politia

Municipiul Slobozia va intra în carantină pentru 14 zile, începând de joi noapte.

În Slobozia, incidenţa cazurilor de infecție SARS-COV-2 a ajuns la 7,46 la mia de locuitori.

Cu alte cuvinte, de la miezul nopţii, în Slobozia este interzisă intrarea şi ieşirea din localitate pe alte căi decât drumurile naţionale şi judeţene, iar circulaţia persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, prevăzute în declaraţia pe proprie răspundere.

Astfel de măsuri ar putea fi luate şi în Sibiu, dar şi în alte localităţi unde epidemia câştiga teren şi numărul cazurilor creşte vertiginos.

Toate promoţiile de Black Friday 2020. Intră AICI ca să nu pierzi reducerile momentului!

 

Mașinile de pompieri au patrulat joi prin tot orașul avertizând populația asupra măsurilor de carantină care vor intra în vigoare de joi noapte de la ora 24.00, iar polițiștii au format deja filtre în tot orașul.

Tonita Manea, prefect Ialomița: „Motivul pentru care s-a luat această decizie este bazată pe realitatea din municipiu din cauză că a crescut foarte mult rata de incidență. Dacă acum două săptămâni aveam o rată pe municpiu de 2,78, la 10 zile diferență am ajuns la peste 7, ceea ce ne îndreptățește și legal și din punctul de vedere în primul rând al sănătății publice să luăm această decizie.”

Vasile Neagu, IPJ Ialomița: „În momentul în care va intra în vigoare măsura carantinarii municipiului Slobozia toate echipajele de poliție se vor afla în filtre rutiere care vor aduce la cunoștința cetățenilor faptul că nu va fi permis accesul în această localitate decât în condițiile legale.”

Conform deciziei autorităților, de la miezul nopții, pe lângă alte restricții, este interzisă circulaţia şi formarea de grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparţin aceleaşi familii. Este permisă deplasarea în interes profesional, între locuinţă şi serviciu, dar și pentru pentru asigurarea de bunuri pentru necesităţile de bază. În funcție de împrejurări, oamenii trebuie să prezinte legitimaţia de serviciu, adeverinţa eliberată de angajator sau o declaraţie pe propria răspundere.

Localnic: „Unii oameni se îndoiesc dar eu nu, pentru că eu chiar am cunoscut pe cineva care a fost internată în spital în stare foarte gravă.”

Reporter: „V-ați făcut provizii?”

Localnic: „Nu, din pensia noastră nu ne ajung banii după o viață de muncă, numai cei cu bani mulți și-au făcut provizii, știu lucrul acesta.”

Localnic: „E binevenită, altfel nu avem cum să combatem, trebuie să ne protejăm și pe noi și pe cei din jurul nostru iar singura măsură este să stam cât mai izolați.”

Localnic: „Fata mea cea mare acum o jumătate de oră turbase, tati m-am saturat de stat în casă, iar carantina, nu avem ce face, ne conformăm.”

Joi, în municipiul Slobozia rata de infectare era de 7,46 la mie. De fapt, jumătate din toate cazurile din județul Ialomița, respective 3.039, sunt doar în municipiul Slobozia, iar joi au fost înregistrate alte 94 de persoane confirmate pozitiv.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO