Opt localități din Ilfov au intrat în scenariul roșu

carantina
Shutterstock

Rata de incidenţă a infectărilor cu virusul SARS-CoV-2 a depăşit 3 la o mie de locuitori în localităţile Berceni, Bragadiru, Ciorogârla, Copăceni, Corbeanca, Afumaţi, Mogoşoaia şi Snagov din judeţul Ilfov.

Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov a decis impunerea de restricţii suplimentare, începând de sâmbătă după amiază, conform News.ro.

În Hotărârea CJSU Ilfov adoptată sâmbătă, aurtorităţile din judeţ constată că rata de incidenţă cumulată la 14 zile, în data de 18 septembrie , la nivelul localităţii Berceni este de 3,52/1000 de locuitori, la nivelul localităţii Bragadiru este de 3,14/1000 de locuitori, la nivelul comunei Ciorogârla este de 3,82/1000 de locuitori, în localitatea Copăceni este de 3,04/1000 de locuitori, în Corbeanca este de 3,66/1000 de locuitori, la nivelul comunei Afumaţi este de 5,70/1000 de locuitori, în Mogoşoaia este de 3,79/1000 de locuitori, în timp ce la nivelul localităţii Snagov rata de infectare a ajuns la 3,21/1000 de locuitori.

În aceste condiţii, începând de sâmbătă, de la ora 16:00, au fost instituite restricţii privind organizarea şi desfăşurarea unor evenimente, dar şi în ceea ce priveşte activitatea operatorilor economici din unele domenii.

Astfel, organziarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau alte tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a întrunirilor de natura activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment în spaţii închise, sunt permise cu respectarea regulilor prevăzute de legislaţia în vigoare.

Citește și
Masca
Primul județ care a intrat în scenarul roșu. Ce măsuri vor fi aplicate de luni
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

În spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă, dar şi pe o rază de 50 m în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura
Organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte sunt permise cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spaţiului şi cu purtarea măştii de protecţie.

Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

În cele opt localităţi, organizarea de procesiuni şi/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecţie sanitară. Organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri) cu un număr de participanţi de maximum 200 de persoane în interior şi cu asigurarea unei suprafeţe de minimum 2 metru pătraţi pentru fiecare persoană, participarea fiind permisă doar în baza certificatului verde.

În baruri, cluburi, discoteci, săli de sport, la piscine, locuri de joacă pentru copii, accesul este permis unui număr limitat de persoane, în funcţie de capacitatea de care dispune fiecare operator economic.

De asemenea, începâmnd de luni, organizatorii sau operatorii economici care desfăşoară activităţi cu public au obligaţia de a scana codul QR de pe certificatul digital al Uniunii Europene privind COVID-19 folosind secţiunea "Verificare reguli interne" din aplicaţia mobilă "Check DCC" pentru verificarea autenticităţii, valabilităţii şi integrităţii certificatului, fără a se reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Ar putea România să preia modelul Italiei privind certificatul verde? Ce spune Raed Arafat
Ar putea România să preia modelul Italiei privind certificatul verde? Ce spune Raed Arafat

Secretarul de stat Raed Arafat a fost întrebat, sâmbătă, dacă România ar putea prelua modelul Italiei, unde din octombrie angajaţii vor trebui să prezinte certificat verde, indiferent dacă lucrează în mediul public sau în cel privat.

Primul județ care a intrat în scenarul roșu. Ce măsuri vor fi aplicate de luni
Primul județ care a intrat în scenarul roșu. Ce măsuri vor fi aplicate de luni

Județul Satu Mare a intrat în scenariul roșu după ce a depășit incidența de 3 la mia de locuitori.

Recomandări
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei
Israelul atacă Iranul. Explozii puternice și în sudul Siriei

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News joi seară, citând un înalt oficial american, transmite vineri AFP.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.