Oameni atacaţi de urşi, la vânătoare. Poliţia a deschis o anchetă


Ultimul update: Luni 11 Noiembrie 2019 14:16
Data publicarii: Luni 11 Noiembrie 2019 14:04
Categorie: Stiri actuale

La câteva zile după ce un gonac a fost rănit de un urs, în timpul unei vânători de mistreți în Bistrița-Năsăud, au avut loc alte două incidente cu sălbăticiuni.

În acest sfârșit de săptămână, la două astfel de vânători organizate în Mureș urșii au atacat oamenii. Un vânător a ajuns rănit la spital și în celălat caz ursul a fost împușcat de un paznic de vânătoare în timp ce se pregătea să atace. Polițiștii au deschis dosar penal pentru braconaj.

Într-o singură zi, în județul Mureș un urs a omorât un cioban, iar la două vânători de mistreți - urșii au atacat gonacii și vânătorii. Primul apel a venit din localitatea Bozeni unde vânătorii au împușcat ursul care sărise să atace un paznic.

Ursul a fost imediat împușcat. În acest caz deja poliția a deschis un dosar penal pentru braconaj. Câteva ore mai târziu, la o altă partida de pe Valea Târnavei, un urs a atacat un vânător.

Incidentul pare tras la indigo după întâmplarea din 22 octombrie din Bistrița Năsăud, când un gonac atacat de urs a reușit să filmeze cu telefonul mobil o parte din scenă terifiantă

Polițiștii fac acum cercetări.

Polițiștii au deschis un dosar penal pentru braconaj în cazul ursului ucis la partida de vânătoare de sâmbătă de la Valea Târnavei.

Mai mult, duminică seară după ora 21 autoritățile au trimis patru mesaje de avertizare prin servicul RO Alert pentru că au fost zăriți mai mulți urși în jurul Stațiunii Sovata, dar și în satele din apropiere.

În ultimele zile, două personae și-au pierdut viața în județul Mureș după ce au fost atacate de urși.

Alerte au fost date și în județul Bistrița Năsăud, acolo unde a fost găsit un urs lovit de mașină și mai apoi despoerit de un grup de copii. Și la Cluj, pe autostradă, în apropiere de Câmpia Turzii, un urs a lovit o mașină în care se aflau trei persoane.

Cioban sfâșiat de un urs. Cum a fost găsit de polițiști
Bărbat ucis de un urs în județul Bacău. Cum s-a salvat nepotul său
Mărturia unor săteni din Argeş care s-au luptat cu ursul cu topoarele.
VIDEO PROTVPLUS.RO