Unul din hotii pe care Becali i-ar fi sechestrat:"M-am suit in portbagaj sa nu murdaresc banchetele"

Gigi Becali masina

O victima din dosarul in care George Becali si bodyguarzii sai sunt judecati pentru sechestrare de persoane si-a schimbat declaratia din acest caz, aratand ca a vrut sa discute cu Gigi si ca el a cerut sa se suie in portbagajul masinii.

Completul de cinci judecatori de la instanta suprema a reluat, luni, dezbaterile in dosarul in care George Becali si garzile sale de corp au primit achitari pentru acuzatiile de sechestrare de persoane.

La termenul de luni al procesului, cei cinci judecatori au reluat audierile si au ascultat noile declaratii pe care au vrut sa le faca partile vatamate din acest caz respectiv, Stan Constantin David si Tinel Niculae.

Astfel, in fata judecatorilor, ambii au aratat ca doresc sa isi schimbe declaratiile, pe motiv ca fie s-au facut presiuni asupra lor in timpul cercetarilor de la Politie si Parchet, fie presupusele intelegeri avute cu procurorii nu au mai avut o finalitate in cazul lor.

Concret, partea vatamata Stan Constantin David a aratat ferm in fata celor cinci judecatori ca nu mentine declaratiile date la Parchet, pe motiv ca nu a fost respectata o presupusa intelegere avuta cu procurorii.

Citește și
petre roman
Nume surpriza pentru colegiile USL inainte de alegeri: Gigi Becali, Victor Ciorbea si Petre Roman
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

David a aratat ca, in timpul audierilor de la Politia Capitalei, la care, pe alocuri, a participat si Ion Alexandru, zis Sandu Geamanu, acesta din urma a propus victimelor sa dea declaratii nefavorabile finantatorului Stelei, astfel urmand sa beneficieze de clementa din partea anchetatorilor in alte dosare penale instrumentate la acea vreme pe numele lui si a celor doi care ar fi fost sechestrati de Becali.

Acesta a declarat ca aceasta presupusa intelegere nu a fost respectata.

La randul sau, Tinel Niculae a confirmat cele spuse de David si a aratat ca doreste, "de aceasta data", sa spuna "adevarul adevarat, asa cum a fost".

Astfel, Niculae a declarat in fata judecatorilor ca, la momentul cand a fost incoltit de Marcel Popa, una dintre garzile de corp ale finantatorului Stelei, a scos un briceag "destul de mare".

Din acest motiv, Popa a scos un pistol cu care l-a somat sa arunce arma alba din mana.

Niculae a mai aratat ca Popa a tras, pana la urma, un foc de arma inspre el si ca proiectilul de cauciuc l-a ranit superficial, motiv pentru care nu a vrut sa mearga la spital, pentru ca nu a simtit nicio clipa ca viata i-ar fi fost pusa in pericol.

Ulterior, a povestit Niculae, garzile de corp ale finantatorului Stelei l-au intrebat daca "are curajul sa mearga la Becali sa-i spuna ca nu el a furat masina", context in care a acceptat propunerea.

Tinel Niculae le-a precizat judecatorilor ca el a cerut in mod expres sa fie lasat sa mearga in portbagajul masinii de teren, pentru a nu pata cu sange banchetele autoturismului.

"Practic, doar m-a zgariat putin la picior, acolo. Popa Marcel m-a intrebat daca am curaj sa merg la Gigi (Becali - n.r.) sa zic ca nu am furat masina si eu am fost de acord. (...) Deoarece eram lovit in zona capului si imi curgea sange, pentru a nu murdari masina in care urma sa ma sui sa merg la Becali, am dorit sa intru in portbagaj. A fost ideea mea si asta ca sa nu murdaresc masina cu care urma sa mergem", a aratat Niculae, in fata celor cinci judecatori.

Avocatul lui George Becali a cerut instantei, dupa audieri, depunerea unei scrisori transmisa de Sandu Geamanu, din penitenciar, prin sotia sa, lui George Becali, precum si audierea lui Geamanu.

Procurorul s-a opus, pe motiv ca nu este o proba certificata stiintific si pentru ca nu se poate stabili cu certitudine proveninta acelei scrisori, iar dupa deliberari instanta suprema a admis ambele probe cerute de apararea lui Becali.

Instanta a dispus, din oficiu, audierea altor trei martori la termenul din 17 decembrie, cand judecare acestui proces va fi reluata.

In acest caz finantatorul echipei Steaua, Gigi Becali, a fost achitat, in 19 octombrie 2011, de catre un complet de trei judecatori al ICCJ, el fiind acuzat ca le-a ordonat garzilor sale sa ii prinda pe cei care i-au furat un Mercedes.

Hotii au fost dusi apoi la sediul Partidului Noua Generatie (PNG), pe care Becali in conducea, loc unde acestia au fost sechestrati cateva ore si agresati.

Decizia instantei a fost contestata de Parchet si de unii dintre inculpatii din dosar, iar dosarul a ajuns la completul de cinci judecatori de la aceeasi instanta.

Europarlamentarul Gigi Becali a fost achitat de judecatori in baza articolului 10 litera d din Codul de procedura penala, respectiv pentru ca lipseste unul dintre elementele constitutive ale infractiunii. In baza aceluiasi articol au fost achitati si Stefan Dediu, Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu, Marcel Popa si Romulus Dumitrescu. Marcel Popa, cel care l-a impuscat in picior pe Nicolae Tinel, unul dintre suspectii in cazul furtului masinii lui Becali, a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendarea executarii pedepsei pentru uz de arma neletala, instanta stabilind un termen de incercare de trei ani.

Gigi Becali a fost achitat pentru ca "premisa procurorilor a fost gresita", iar judecatorii au constatat ca acesta a comandat recuperarea masinii si nu violente la adresa hotilor, tinandu-le lectii de morala.

Judecatorii instantei supreme au aratat in motivarea deciziei din 19 octombrie 2011, ca partile vatamate nu au avut de suferit in urma furtului limuzinei lui Becali, ci, mai mult, au fost tratate cu bauturi la barul din Pipera iar acestora nu li s-a interzis nicio clipa sa plece.

Magistratii remarca totodata ca niciuna din parti nu a cerut expres sa fie lasata sa plece.

Totodata, instanta a mai notat in motivare ca in timpul petrecut in bar cei trei au fost subiectii unor "discutii moralizatoare" din partea finantatorului FC Steaua.

Gigi Becali declara, dupa pronuntarea solutiei in acest dosar, ca sotia si copiii lui au trait o trauma atunci cand el a fost arestat in cazul sechestrarii persoanelor care i-au furat masina, insa considera ca s-a facut dreptate prin faptul ca justitia l-a achitat.

Gigi Becali a fost trimis in judecata in octombrie 2009, alaturi de Stefan Dediu, Catalin Otto Zmarandescu, Mihai Mila, Niculae Dumitrascu, Marcel Popa si de politistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate in mod nelegal.

Potrivit procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut garzilor sale sa-i gaseasca pe cei care i-au luat autoturismul, sa-i duca la sediul PNG (unde functiona si un bar), unde hotii au fost pusi sa dea declaratii scrise, in care consemnau ca ei sunt cei care au furat Mercedesul finantatorului si ca nu vor reclama Politiei faptul ca au fost urmariti cu masinile, urcati cu forta in vehicule si dusi in Pipera.

Unul dintre hoti a fost impuscat, glontul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generatie (PNG).

"Probatoriul administrat in cauza a relevat faptul ca, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, inculpatii Dediu Stefan Fanus, Zmarandescu Catalin Otto, Mila Mihai, Dumitrascu Niculae si Popa Marcel, instigati de inculpatul Becali George, actionand impreuna si folosind violenta, le-au imobilizat si rapit pe partile vatamate N.T., M.S. si A.C.D. pe care le-au transportat, impotriva vointei acestora, intr-un local din orasul Voluntari, judetul Ilfov, sechestrandu-le aproximativ doua ore si supunandu-le la suferinte fizice si psihice. In acest context, inculpatii le-au obligat pe partile vatamate sa scrie declaratii prin care recunosteau comiterea unei infractiuni", informa Parchetul, care aprecia ca furtul trebuia reclamat la politie, iar hotii ar fi trebuit sa fie dusi in fata autoritatilor.

Gigi Becali a fost arestat preventiv in 3 aprilie, alaturi de alte cinci persoane - Catalin Otto Zmarandescu, Stefan Dediu, Nicolae Dumitrascu, Dumitru Beciu si Marius Petrinel Geavela - fiind acuzat de trei fapte de lipsire de libertate in mod ilegal, infractiune pedepsita cu inchisoare de la 7 la 15 ani.

In 17 aprilie, Becali a fost eliberat din arest, fiind trimis in judecata in stare de libertate.

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Antonescu: Probabil luni luam o decizie in PNL privind candidatura lui Becali;Personal sunt de acord
Antonescu: Probabil luni luam o decizie in PNL privind candidatura lui Becali;Personal sunt de acord

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, ca Biroul Politic al PNL ar urma sa ia luni o decizie cu privire la candidatura lui Gigi Becali sub sigla USL la alegerile parlamentare. 

Nume surpriza pentru colegiile USL inainte de alegeri: Gigi Becali, Victor Ciorbea si Petre Roman
Nume surpriza pentru colegiile USL inainte de alegeri: Gigi Becali, Victor Ciorbea si Petre Roman

Siguri pe succesul alegerilor parlamentare din decembrie, social-democratii si liberalii si-au impartit colegiile. Negocierile sunt aproape gata, iar pe liste apar surprize.

Despagubire de 15 ori mai mare pentru Gigi Becali, decat cea oferita initial de primaria Capitalei
Despagubire de 15 ori mai mare pentru Gigi Becali, decat cea oferita initial de primaria Capitalei

Face ce face si mai bifeaza un milion. De euro. George Becali rasufla usurat dupa aprope doi ani de procese pentru o palma de teren de la marginea Bucurestiului, pe care primaria Capitalei i-a luat-o cu forta ca sa faca Pasajul Pipera.

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO
Explozie la Rafinăria Petromidia. Nu s-au înregistrat victime. Reacția companiei | VIDEO

O explozie a avut loc vineri dimineață la Rafinăria Petromidia. La nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.