O mamă și cei trei copii ai săi, la spital după ce au mâncat ciuperci

21-11-2017 07:29


Cină cu urmări grave, în județul Botoșani. O femeie și cei 3 copii ai ei au ajuns luni seară la spital, după ce au mâncat ciuperci culese din pădure.

Plantele s-au tot înmulțit în urma ploilor, la fel și speciile periculoase. Iar cele otrăvitoare pot fi confundate foarte ușor cu cele comestibile, avertizează specialiștii.

La doar câteva ore după ce au gustat din mâncarea făcută din ciuperci culese din pădure, femeia de 37 de ani și copiii ei - de 5, 7, respectiv 9 ani - au început să se simtă rău. Mama a sunat imediat la 112, iar la fața locului au ajuns două ambulanțe.

Reporter: Ați mâncat ciuperci?
Mama: Ciuperci din alea care atunci când le tăi, se înverzesc. Eu le-am spălat, am văzut că a ieșit verdeața și am crezut că o să fie bune. Doar o punguță mai aveam.
Reporter:Cine a mai mâncat?
Mama: Eu și copiii."

Toți 4 au primit repede tratament de specialitate.

Edurad Gurău, Serviciul Județean de Ambulanță Botoșani:"
Au fost transportați la Spitalul de Pediatrie cei trei copii, în stare stabilă, care prezentau dureri abdominale, grețuri, vărsături, iar pe mama o transportăm la UPU pentru mai multe investigații."

Și mama și copiii sunt acum în afară oricărui pericol, dar au rămas sub supraveghere, în spital.

Specialisții trag încă o dată un semnal de alarmă! Nu consumați ciuperci culese din pădure sau cumpărate de la marginea drumului, deoarece riscați să vă puneți sănătatea în pericol.

Există specii otrăvitoare care se aseamănă foarte mult cu cele comestibile și pot fi confundate ușor, chiar și de experți.

VIDEO PROTVPLUS.RO