O cisterna plina cu combustibil s-a rasturnat la intrarea pe autostrada Timisoara - Arad


Ultimul update: Sambata 01 Februarie 2014 06:55
Data publicarii: Miercuri 29 Ianuarie 2014 09:54
Categorie: Stiri actuale
cisterna rasturnata

O cisterna plina cu benzina si motorina s-a rasturnat, miercuri dimineata, dupa ce a fost lovita de un autoturism ajuns pe contrasens, la intrarea pe autostrada Timisoara- Arad.

UPDATE 12:50 Combustibilul din cisterna rasturnata la intrarea pe autostrada Timisoara-Arad a fost transvazat in alt autovehicul, insa pericolul exploziei persista deoarece pe sosea au curs benzina si motorina, afirma reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Timis

Purtatorul de cuvant al ISU Timis, Sindia Vlaia, a declarat ca benzina si motorina din cisterna rasturnata la intrarea pe autostrada Timisoara-Arad a fost transferata in alta, insa pericolul exploziei persista deoarece pana in momentul transferarii combustibulului o parte din acesta s-a scurs pe sosea.

La fata locului este asteptata o a doua macara pentru repunerea pe roti a cisternei. O prima macara a ajuns la locul accidentului, insa nu s-a reusit ridicarea cisternei rasturnate.

UPDATE 11:19 Traficul la intrarea pe autostrada Timisoara-Arad, unde s-a rasturnat o cisterna plina cu benzina si motorina, a fost deviat pe centura de nord a Timisoarei, intrucat macaralele care urmeaza sa ridice cisterna vor ajunge in zona abia peste doua ore, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Politistii din Timis au decis devierea circulatiei de la intrarea pe autostrada Timisoara-Arad catre centura de nord a Timisoarei, intrucat cele doua macaralele care urmeaza sa ridice cisterna rasturnata vor ajunge in zona accidentului in aproximativ doua ore.

Astfel, traficul intre Pischia si Giarmata, localitati aflate la intrarea pe autostrada Timisoara-Arad, ramane inchis, acolo aflandu-se mai multe echipaje de pompieri care incearca sa previna producerea unei deflagratii, in conditiile in care din cisterna rasturnata se scurge combustibil.

In zona urmeaza sa ajunga si o alta cisterna pentru transvazarea combustibilului.

UPDATE 09:54 La ora transmiterii acestei stiri traficul in zona este blocat pentru ca din cisterna se scurge combustibil.

Purtatorul de cuvant al Politiei Timis, Ionut Bocancea, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca accidentul a avut loc in apropierea localitatii Giarmata din judetul Timis, la intrarea pe autostrada care leaga Timisoara de Arad.

"Soferul unui autoturism Dacia Logan, o femeie de 25 de ani, care se indrepta spre Giarmata, a intrat cu masina in derapaj, a patruns pe contrasens si a lovit o cisterna care circula regulamentar si care era condusa de un barbat de 58 de ani.

In urma accidentului, cisterna, plina cu combustibil, a iesit in afara partii carosabile, unde s-a rasturnat", a declarat Bocancea.

Traficul in zona este intrerupt la ora transmiterii acestei stiri, iar la fata locului se afla mai multe echipaje de pompieri, care incearca sa previna producerea unei deflagratii, in conditiile in care din cisterna se scurge combustibil.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Banat, Sindia Vlaia, a declarat ca cisterna este incarcata cu 23 de tone de benzina si motorina, fiind compartimentata.

"Este pericol de explozie avand in vedere ca se scurge combustibil, pentru ca daca apare o scanteie se poate aprinde benzina. De la masina nu exista risc de aprindere pentru ca au fost decuplate bornele de la baterie. La fata locului au ajuns doua autospeciale de la pompieri care intervin si urmeaza sa ajunga si doua macarale pentru a ridica cisterna rasturnata. De asemenea, la fata locului este asteptata si o alta cisterna pentru transvazarea combustibilului", a spus purtatorul de cuvant al ISU.

FULLSCREEN
O cisterna plina cu combustibil s-a rasturnat la intrarea pe autostrada Timisoara - Arad
  • /

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO