Cu indemnizatiile intacte, parlamentarii reduc salarii si vor sa concedieze femeile de serviciu


Ultimul update: Vineri 08 Martie 2013 01:04
Data publicarii: Marti 05 Martie 2013 20:16
Categorie: Stiri actuale

Deputatii se gandesc sa dea afara peste 100 de femei de serviciu, tehnicieni sau soferi, iar senatorii au taiat deja din lefurilor subalternilor. Alesii, in schimb, nu s-au mutat din hoteluri si nici nu si-au redus indemnizatiile, asa cum promiteau.

Cei 587 de parlamentari au gasit solutia ca sa se incadreze in bugetul prea mic pentru numarul lor mare: vor face economii cu angajatii.

Din 731 de angajati, femei de serviciu, tehnicieni, personal administrativ sau soferi, presedintele Camerei Deputatilor impreuna cu liderii grupurilor parlamentare cauta viitori someri.

In perioada urmatoare, deputatii vor sa refaca organigrama si sa reduca numarul celor care ii ajuta in activitatea lor. Vizati sunt cei in prag de pensionare, colaboratorii externi sau cei care cumuleaza pensia cu salariul.

De asemenea, functionarii care au in grija lucrarile comisiilor ar putea pierde un sfert din leafa. Senatorii au facut deja toate aceste reduceri. Fireste, nici ei, nici deputatii nu si-au taiat un leu din indemnizatii si alte privilegii.

Potrivit unor surse, angajatii de la Senat se gandesc deja sa intre in greva, iar cei de la Camera Deputatilor spun ca oricum salariile lor sunt si asa mici.

Prin aceste taieri, alesii urmaresc reducerea cheltuielilor de functionare. Doar ca parlamentarii nu au renuntat pana acum nici la cazarea la hotel, nici la deplasarile cu avionul in teritoriu si nici la banii pe care ii primesc atunci cand muncesc in teritoriu.

VIDEO PROTVPLUS.RO