Noua suspecti de trafic cu tigari, retinuti de procurorii DIICOT Maramures

Ultima actualizare: 08-10-2012 14:46

Dimineata agitata in Maramures, unde politistii de frontiera si procurorii DIICOT au facut 15 perchezitii in locuintele mai multor suspecti. Noua dintre ei au fost ridicati si dusi la audieri.

Sunt banuiti ca ar fi membrii unei retele de tranficanti de tigari din care politistii cred ca fac parte in total 40 de romani si ucraineni.

"In ultimele doua luni aceasta grupare a traficat 500 de baxuri de tigari in valoare de peste 500.000 de euro. In aceasta peioada gruparea a fost monitorizata. Liderul gruparii, un cetatean roman, a coordonat activitatea si a finantat activitatea de contrabanda a unei tari din UE", a declarat Radu Lungu, purtatorul de cuvant IJPF Maramures.

Politistii de frontiera si procurorii DIICOT Maramures ii ancheteaza pe cei noua suspecti, retinuti in urma descinderilor care s-au facut in comunele Bistra, Petrova, Rona de Sus si Rona de Jos.

Oamenii legii au gasit mai multe arme si baxuri de tigari. Ca sa nu le scape nici eventualii complici ai membrilor retelei, au survolat zona cu un elicopter, mai ales dupa ce au primit informatii ca in padurile din apropiere ar fi fost zariti niste indivizi carand colete suspecte.

Si intr-adevar, un echipaj al politiei de frontiera a reusit sa prinda trei barbati care aveau asupra lor cateva baxuri cu tigari de contrabanda.

Ca sa-i opreasca, au tras cinci focuri de avertisment.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO