Patru drumuri nationale si 7 judetene din Vrancea, blocate. Bulgaria inchide frontiera cu Romania

×
Codul embed a fost copiat

In Bulgaria vecina este cod portocaliu, iar circulatia la granita cu tara noastra este infernala.

S-au format cozi kilometrice de camioane si tiruri dupa ce autoritatile au decis sa inchida frontiera pentru cateva ore. Practic, nimeni nu a riscat sa lase sa circule o mare de masini pe niste drumuri inecate de viscol.

"In acest moment in Bulgaria se circula in conditii de iarna dar se circula. In intervale scurte de timp astazi traficul a fost blocat sau suspendat in apropiere de zona muntoasa Veliko Tarnovo sau langa Byala ."

Cei care au traversat astazi Bulgaria in drum spre Romania au avut parte de ceva emotii mai ales cand drumarii le-au explicat ca au de asteptat pana vor curatza soseaua.

Codul portocaliu de vreme rea instalat ieri in tara vecina a blocat cateva zeci de drumuri nationale si europene.

Citește și
ciclon
Ciclonul de origine mediteraneana se afla deasupra sudului tarii si a litoralului romanesc
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

Nu au voie sa circule masinile mai grele de 3,5 tone in regiunile Veliko Tarnovo, Gabrovo, Stara Zagora, Haskovo,Silistra, Ruse, Varna si Burgas. In alte doua zone traficul a fost complet inchis.

Efectele s-au simtit pana la noi pentru ca, joi dimineata, la granita Romaniei cu Bulgaria au fost oprite sute de masini de mare tonaj. Numeroase camioane si autotrenuri se puteau vedea in apropiere de frontiera dar si la intrarea in oras. Dupa pranz, cand autoritatile bulgare au decis sa deschida circulatia rutiera, autovehiculele s-au pus in miscare.

"Am suplimentat posturile ca sa nu existe probleme stim ca vor creste valorile traficului daca totul a fost blocat din cauza zapezii.", a declarat Nicolae Robogea de la Politia de Frontiera.

 

Ministerul afacerilor externe roman ii avertieaza pe toti cei care vor sa petreasca sarbatorile la vecinii sau care vor sa tranziteze Bulgaria, ca viscolul le poate strica vacanta asa cum s-a intamplat si in anii trecuti. De asemenea, nu puteti intra pe teritoriul vecin fara lanturi la roti .

Update 13:00 Noua drumuri sunt inchise in prezent circulatiei. Cele mai multe in partea de est a tarii. In plus, din cauza ninsorilor, Bulgaria inchide frontiera cu Romania pana vineri la ora 12.00, informeaza Uniunea Nationala a Transportatorilor.

Decizia a fost luata doar pentru camioane, sustine Centrul Infotrafic.

Potrivit politiei, autoritatile bulgare permit intrarea pe teritoriul acestei tari a autoturismelor, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu, insa, din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile de pe teritoriul Bulgariei, soferilor nu le este indicat sa se plece la drum.

Update 12:55 In Buzau, codul galben de vreme rea anuntat de meteorogi si-a facut simtite efectele inca de dimineata. Chiar daca nu a nins, pe unele drumuri judetene este prapad. Vantul care viscoleste zapada depusa pe camp a inchis deja o sosea.

Nu doar vantul a creat probleme ci si soferii inconstienti. Un barbat care s-a avantat prin viscol cu autoturismul nu a mai putut inainta prin nameti si si-a abandonat masina pe mijlocul soselei, blocand calea utilajelor de deszapezire.

Probleme sunt si in Vrancea. Din cauza viscolului, vizibilitatea pe Drumul National 23B Maicanesti - Ciorasti este foarte redusa, iar politistii au hotarat sa inchida circulatia pana cand se mai imblinzeste vremea.

In nordul Moldovei situatia se mentine grava. In Botosani un drum national si sase judetene sunt inchise complet circulatiei, iar pe 8 se merge foarte greu.

Update 11:30:

Echipele de interventie ale E.ON nu au reusit sa ajunga la avarii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Traficul rutier a fost blocat, joi, din cauza viscolului, pe trei drumuri nationale din sudul judetului Vaslui, respectiv:

- DN 24A Murgeni - Falciu,

- DN26 Murgeni-Blagesti, spre judetul Galati,

- DN 11A Barlad - Podu Turcului, spre judetul Bacau.

De asemenea, circulatia pe patru drumuri judetene este blocata, utilajele intervenind pentru deszapezirea acestora.

Este vorba de:

DJ 242G Vinderei - Bradesti,

DJ 244H Viisoara - Gagesti,

DJ 244K Oltenesti - Vinetesti - Zgura,

DJ 244G Albesti - Crasna.

Totodata, trei localitati din zona centrala a judetului, respectiv Lacu Babei, Fantana Blanarului si Teisoru, nu au energie electrica de patru zile.

Echipele de interventie ale E.ON Moldova nu au reusit, de duminica, sa ajunga la locul unde au aparut defectiunile, din cauza drumurilor inzapezite.
 

10:17:

Potrivit Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, sunt inchise traficului rutier urmatoarele drumuri:

- DN 11A Podu Turcului (judetul Bacau) -Barlad (judetul Vaslui),

- DN 23A Milcovul - Tataranu, DN 23B Maicanesti - Ciorasti,

- DN 2N Bogza - Dumbraveni (judetul Vrancea),

- DN 24A Murgeni - Ranzesti,

- DN 26 Blagesti - Murgeni (judetul Vaslui),

- DN 24C Manoleasa - Radauti Prut (judetul Botosani),

- DN 41 Oltenita (Calarasi) - Daia (Giurgiu).

Drumurile au fost inchise din cauza viscolului, viteza vantului atingand la sol 50-70 km/h, scrie Mediafax.

Totodata, Centrul Infotrafic din Politia Romana a anuntat ca DN 2L Tisita – Panciu, in judetul Vrancea, a fost inchis joi, de la ora 8.00, din cauza viscolului.

In judetul Calarasi, DN 3 Fundulea - Lehliu - Calarasi a fost deblocat joi la ora 8.00 pentru autoturisme, fiind restrictionata circulatia pentru masinile de peste 3,5 tone, potrivit Centrului Infotrafic.

In judetul Mures, traficul rutier pe DN 15, intre Ungheni si Iernut, este ingreunat din cauza cetii dense, care reduce vizibilitatea sub 50 de metri.

Avertizarea cod portocaliu de viscol a fost prelungita joi, pana la ora 13.00 in judetele Braila, Buzau si Ialomita si pana la ora 10.30 in Galati si Vrancea.

Potrivit avertizarii nowcasting cod portocaliu, emisa joi dimineata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in judetele Braila, Buzau si Ialomita, intre orele 9.00 si 13.00 va ninge, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, cu viteze de peste 70 de kilometri pe ora la rafala, temporar viscolind si spulberand zapada. Vizibilitatea va fi scazuta local sub 200 de metri si izolat sub 50 de metri.

De asemenea, judetele Galati si Vrancea sunt sub avertizare cod portocaliu de viscol pana la ora 10.30.

Avertizarea cod portocaliu de viscol emisa miercuri pentru judetele Constanta, Tulcea, si Calarasi a fost ridicata joi dimineata.

Avertizarea cod galben de ninsori si vant puternic emisa marti pentru Dobrogea, sudul si estul Munteniei si sudul Moldovei ramane in vigoare pana joi, la ora 20.00.

 

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Porturile constantene au fost redeschise.Litoralul, maturat de o furtuna adusa parca din zona polara
Porturile constantene au fost redeschise.Litoralul, maturat de o furtuna adusa parca din zona polara

A fost prapad atat pe uscat, cat si pe mare. In Dobrogea, vantul a spulberat zapada, iar cei care nu au avut incotro si au iesit din case abia se mai tineau pe picioare.

Ciclonul de origine mediteraneana se afla deasupra sudului tarii si a litoralului romanesc
Ciclonul de origine mediteraneana se afla deasupra sudului tarii si a litoralului romanesc

La malul marii s-a instalat o iarna polara cu un vant naprasnic. Rafale inghetate au suflat cu aproape 100 de kilometri la ora, iar in larg valurile s-au dezlantuit, aruncand spre mal tone de apa care au izbit violent tarmurile.

Codul galben se poate transforma in codul portocaliu. Zonele afectate de ciclonul de la bulgari
Codul galben se poate transforma in codul portocaliu. Zonele afectate de ciclonul de la bulgari

Regiunile maturate de viscol si ninsori acum cateva zile n-au scapat de urgie. Sudul Moldovei, Dobrogea, dar si sud-estul Munteniei se afla sub amenintarea unui nou cod galben de vreme rea, incepand cu aceasta noapte.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”
Marcel Ciolacu: „Locul domnului Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că locul lui Cristian Popescu Piedone nu poate să fie decât ca şi primar, în continuare, la Sectorul 5, el precizând că nu va negocia cu acesta pentru retragerea din cursa electorală.