Noi pachete cu cocaină, găsite la malul mării. Inscripțiile misterioase de pe droguri


Ultimul update: Luni 08 Aprilie 2019 19:56
Data publicarii: Luni 08 Aprilie 2019 18:11
Categorie: Stiri actuale

Noi pachete cu cocaină au fost găsite și luni la malul mării. Două au fost aduse de valuri pe plaja din Tuzla şi unul la Eforie.

Autorităţile anunţă că până acum au adunat peste 150 de kg. Sunt în continuă alertă şi fac apel la cei care găsesc coletele să sune imediat la 112.

Nu se ştie dacă drogurile provin din şalupa răsturnată recent la Sfântu Gheorghe sau dintr-o altă ambarcaţiune care s-ar fi putut scufunda în largul mării. Cert e că, din cauza furtunii, sistemul de supraveghere video pe mare n-a înregistrat imagini decât la apropiere.

Zeci de poliţişti în 60 de maşini, 14 ambarcaţiuni şi 2 elicoptere scanează încă de sâmbătă litoralul în căutare coletelor suspecte care ar mai putea fi aduse la mal. Aproape nu există plajă de pe litoral unde pescarii şi localnicii să nu fi găsit pachete cu cocaină. Luni s-a întâmplat în Eforie şi Tuzla.

Cercetătorii de la Institutul Grigore Antipa susţin că orice colet aruncat în mare, în zona Sfântu Gheorghe, din Delta Dunării, va fi preluat de curenţi şi dus negreşit spre sudul litoralului.

Curenţii acţionează invers acelor de ceasornic, iar coletele pot apărea începând de la Vadu până la Vama Veche, aşa cum s-a şi întâmplat.

În ultimele 72 de ore, de la malul mării au fost recuperate 152 de kilograme de droguri, iar autorităţile continuă să avertizeze populaţia să nu deschidă coletele găsite pe plajă.

 

Inscripțiile găsite pe pachete

 

Potrivit anchetatorilor, unele pachete cu droguri găsite pe litoral poartă inscripţia CR7, iniţiale folosite de fotbalistul Cristiano Ronaldo, pe altele scrie FR1 său Cartier. Voluntarii de la Centrul Antidrog Constanța spun că, de obicei, astfel de inscripţii apar pe pastilele de ecstasy.

Potrivit estimărilor, pe piaţa neagră valoarea drogurilor găsite de sâmbătă până acum a trecut de 300 de milioane de euro.

Nimeni nu ştie însă dacă drogurile provin din transportul descoperit pe 23 martie. Atunci, într-o şalupă abandonată lângă Sfântu Gheorghe, autorităţile au găsit aproape o tonă de cocaină de puritate 90%. Nu este exclus să fi fost implicată o a doua şalupă care să se fi răsturnat, iar drogurile să fie aduse la mal abia acum.

În noaptea transportului, din cauza furtunii, sistemul video de supraveghere a litoralului nu a putut furniza imagini din larg.

România se afla pe ruta nordică a drogurilor, fiind un nod important în traseul lor spre Occident. Două trasee, unul pe mare şi altul pe uscat sunt folosite de traficanţi. În acest dosar, spun anchetatorii, modul de operare este atipic pentru România, fiind specific mai degrabă mafiei balcanice a drogurilor.

Reţelele sociale sunt pline de glume pe acest subiect. Cele mai multe îl au ca personaj principal pe celebrul traficant de droguri, Pablo Escobar.

Într-una, Escobar se întreabă oare cât costă Constanța, iar în alta apare pe plaja din Năvodari înconjurat de dune albe de cocaină.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Noi pachete de droguri găsite pe litoral. Apel la cetățeni să nu le deschidă. GALERIE FOTO
Drogurile de pe litoral, subiect de glume: Narconstanța și stațiunea Euforie
Mihai Pleșu, la ieșirea din arest: ”Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită”
VIDEO PROTVPLUS.RO