Noi măsuri în Argeș: fără coșuri de mână şi limitarea cărucioarelor în magazine

Ultima actualizare: 28-11-2020 12:12
Magazin
Shutterstock

Autorităţile din judeţul Argeş i-au convocat pe reprezentanţii lanţurilor de magazine cărora le-au cerut să ia măsuri pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, în contextul în care se aşteaptă un număr mare de clienţi în marile magazine.

Printre măsurile convenite se numără renunţarea la coşurile de mână şi limitarea cărucioarelor pentru cumpărături mari, astfel încât să se respecte distanţa, iar accesul persoanelor în magazin să se facă în funcţie de suprafaţa acestuia. 

Prefectul judeţului Argeş, Emanuel Soare a declarat că a convocat la Prefectură reprezentanţii marilor magazine pentru lua de comun acord măsuri pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, în contextul în care vin sărbătorile de iarnă şi se aşteaptă ca magazinele să fie aglomerate.

„În urma discuţiilor cu dumnealor am agreat asupra unor măsuri foarte simple, dar foarte eficiente din punctul de vedere al prevenirii răspândirii acestui virus. De exemplu, am convenit să se renunţe la coşurile de mână, să se limiteze numărul coşurilor mari în funcţie de suprafaţa pe care au, astfel încât să se poată permite un număr corespunzător de clienţi astfel încât să nu se depăşească opt metri pătraţi alocaţi pentru fiecare client, tocmai pentru a preveni aceste aglomerări. De asemenea, s-a discutat despre creşterea numărului de dispensere cu dezinfectant”, a afirmat, sâmbătă, prefectul de Argeş, Emanuel Soare, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, citat de News.ro.

Acesta a precizat că stabilit ca supermarketurile să difuzeze mai des mesaje prin care să solicite păstrarea distanţei fizice. 

„O măsură pe care o avem în vedere şi, pe care o vom implementa imediat dacă consta că nu se respectă aceste măsuri, este limitarea efectivă a numărului de clienţi care va avea loc în interiorul supermarketului, iar aceasta va fi o decizie pe care o vom lua prin intermediul CJSU” a precizat prefectul.

El a spus că autorităţile doresc să se asigure că toate magazinele respectă măsura de dezinfectare a coşurilor folosite la cumpărături în magazine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO