Ninsori abundente în județele vizate de avertizare. În Gorj există zone cu zăpadă de 2 m

Ultima actualizare: 23-01-2019 09:31

Este cod galben de ninsori și viscol în șapte județe până la ora 10. În zonele vizate, printre care Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș, sunt anunțate ninsori serioase.

Deja pe drumurile acoperite de omăt s-au produs nenorociri și o șosea din Bihor a fost blocată de o avalanșă.

Iar în Gorj, drumarii au avut o noapte albă - au intervenit fără oprire pentru a deszăpezi. În Gorj a nins fără încetare, aşa că pe şosele au fost scoase marți noapte 70 de utilaje de deszăpezire.

Drumul spre Rânca a fost acoperit în întregime cu zăpadă, iar acolo unde a viscolit intervenţia a fost şi mai dificilă.

Drumar: "La foc continuu, avem utilaje care patrulează permanent, degajăm drumul, a început şi viscolul mai la deal."

Pe Transalpina, pe porţiunea din drum care face legătura între Novaci şi Rânca, există zone unde zăpada are aproape doi metri.

Cristian Tudor, reprezentant Secţia Drumuri Naţionale Târgu Jiu: "Suntem ca întotdeauna mai atenţi spre zona montană, având în vedere că urmează şi vacanta copiilor, urmează şi acest liber de pe 24 şi suntem siguri că vor urca turişti la Rânca.”

Autorităţile din Gorj spun că în depozite au două mii de tone de material antiderapant şi 70 de tone de clorură de calciu.

Pe de altă parte, în judeţul Arad, într-o zonă în care drumul era acoperit de zăpadă, un microbuz care transporta 12 pasageri şi un TIR s-au izbit violent. Şoferul microbuzului, un bărbat de 68 de ani, nu a avut nicio şansă.

Nelucă Ciolea, şofer TIR: "Drumul nu era curăţat, era zăpadă. Nu l-am agăţat eu, eu nu aveam cum să-l agăţ, el a intrat în mine pur şi simplu."

Cei 12 călători au ajuns la spital.

Poliţiştii cred că şoferul TIR-ului nu a adaptat viteza la condiţiile de drum.

Un grav accident a avut loc şi pe o şosea din Bihor. Un bărbat de 41 de ani a murit pe loc, iar un altul a fost internat după ce maşinile lor s-au lovit frontal. Autoturismul care a provocat nenorocirea era echipat cu anvelope de vară.

În Caraş-Severin, doi tineri s-au răsturnat cu maşina într-un sunt tot din cauza vitezei prea mari pe un drum înzăpezit. Cei doi au fost descarceraţi de pompieri. Şoferul a fost amendat de poliţie.

O avalanşă a blocat, pe o bandă, circulaţia pe drumul care duce spre staţiunea Vârtop, din judeţul Bihor. Zăpada s-a prăvălit pe şosea în acelaşi loc în care în urmă cu o săptămână au avut loc alte trei avalanşe. Tot în Bihor, la Stană de Vale, stratul de zăpadă are aproximativ doi metri. Salvamontiştii fac măsurători constant şi vorbesc despre un pericol iminent.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO