NATO: Scutul antirachetă de la Deveselu a fost modernizat

Ultima actualizare: 09-08-2019 18:18
scutul anti-racheta de la Deveselu
Inquam Photos / Adel Al-Haddad

O actualizare programată la instalația de apărare antirachetă de tip Aegis Ashore de la Deveselu a fost încheiată cu succes vineri, anunță NATO.

Actualizarea - care a vizat întregul sistem de apărare antirachetă balistică Aegis - nu a vizat să soteze Aegis Ashore cu o capacitate ofensivă, se precizeză într-un comunicat citat de News.ro.

Ea face parte din abordarea adaptativă în etape a Statelor Unite (United States European Phased Adaptive Approach) în domeniul apărării antibalistice în Europa, anunţată în septembrie 2009.

Pe timpul acestei modernizări, Statele Unite şi-au onorat angajamentul pe care şi l-au asumat în cadrul apărării antibalistice NATO şi au desfăşurat în mod temporar un sistem de tip Terminal High Altitude Area Defense (THAAD) la Deveselu, anunţă Alianţa.

Această baterie THAAD a fost desfăşurată la Deveselu doar atât timp cât instalaţia Aegis Ashore nu a fost disponibilă.

Sistemul THAAD urmează să fie redesfăşurat, aşa cum s-a prevăzut, mai precizează NATO.

Aegis Ashore se concentrează în continuare asupra unor potenţiale ameninţări din afara regiunii euroatlantice şi este pur defensiv, subliniază Alianţa.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO