"Păcatul" pentru care un preot din Piteşti a vrut să calce cu maşina un pieton

Ultima actualizare: 02-10-2019 19:40

Incident şocant, în centrul oraşului Piteşti. Un preot paroh a fost filmat de camerele de supraveghere, în timp ce a lovit intenţionat, cu maşina, un pieton care voia să traveseze regulamentar.

Bărbatul a suferit răni la cap şi la picioare, iar clericul a fost arestat, 30 de zile, pentru tentativa de omor.

Preotul Ştefan Toroabă se întorcea de la biserică după slujbă. În centrul Piteștiului, într-o intersecţie, nu i-a acordat prioritate unui bărbat care voia să traverseze pe zebră, iar între cei doi s-a iscat o ceartă. Câteva secunde mai târziu, o cameră de supraveghere a surprins momentul în care părintele îşi pierde cumpătul, accelerează şi îl izbeşte cu autorismul pe pieton.

Imediat după accident, femeia care îl însoţea pe preot a încercat să arunce vina pe rănit.

Cosmin Dușă, victimă: "A oprit la vreo 10 centimetri de mine. I-am zis: "Bă nene, e trecere de pietoni, e lumină intermitentă, trebuie să îmi dai prioritate! Ca tu nu ştii cine sunt eu! A scos telefonul să mă filmeze, eu i-am zis ”filmează pe cine vrei tu” şi am plecat, când am ajuns în faţa maşinii, a trecut peste mine."

În urma impactului, pietonul în vârstă de 33 de ani s-a ales cu traumatisme la cap şi la picioare, iar doctorii au decis care are nevoie de mai multe zile de ingrijri în spital.

Procurorii care au preluat ancheta sunt de părere că preotul l-a lovit intenţionat pe bietul om şi l-au reţinut pentru tentativa de omor.

Marius Ștefan, prim procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș: "Din imaginile pe care le avem la dispoziţie în cadrul dosarului penal apreciem că există intenţie în săvârşirea faptei."

În plin scandal Arhiepiscopia Argesului şi Muscelului a tramsis că se dezice de atitudinea clericului și condamnă ferm asemenea manifestări.

"Eparhia Argeșului și Muscelului, se dezice de atitudinea clericului și condamnă ferm asemenea manifestări. După efectuarea cercetărilor de către organele abilitate ale Statului Român în asemenea situații și după stabilirea circumstanțelor care au condus la evenimentul amintit anterior, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului, va întreprinde măsurile statutare și canonice, care se impun."

La rândul lor enoriaşii parohului s-au declarat uluiţi de situaţie.

Enoriașă: "Eu îl cunosc pe părinte de 15 ani sau 16, 17 ani... deci nu a făcut niciodată absolut nimic rău. "

Enoriaș: "E mai aprig, aşa.... mai iute la mânaie.A greşit, să plătească. A avut momentul ăla de rătăcire."

Pentru tentativa de omor, preotul risca până la zece ani de închisoare. Procurorii vor cere - în plus să nu mai mai conducă niciodată.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO