Mircea Basescu, condamnat definitiv la inchisoare cu executare. Cat timp va sta inchis de fapt din pedeapsa de patru ani

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48

Fratele fostului presedinte a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare, iar joi seara a fost deja incarcerat.

Tot dupa gratii a ajuns si Marian Capatana, cel care i-ar fi dat 250 de mii de euro lui Mircea Basescu, in schimbul promisiunii ca-l va scapa pe Bercea Mondial de catuse. 

O ridicare din umeri a fost singura reactie a lui Mircea Basescu in fata rafalelor de intrebari puse de jurnalisti. Fratele fostului presedinte Traian Basescu a plecat apoi insotit de avocat si s-a predat la politie. Aparatorul sau a tinut insa sa precizeze:

Avocat Nelu Tasca: "Vom vedea ce cai de atac extraordinare putem folosi. Din punctul nostru de vedere este nedreapta, dar o respectam."

Aceeasi sentinta a fost data si in prima instanta: 4 ani de inchisoare cu executare. Atunci, Mircea Basescu inca mai spera si seconsidera nevinovat. Judecatorii au fost de alta parere. Chiar si asa,  Mircea Basescu poate iesi dupa 4 luni.

Din pedeapsa de 48 de luni, doua treimi se pot sterge automat pentru ca are peste 60 de ani. Raman asadar 16 luni. Dar si de aici se scad alte 12 luni, petrecute in arest la domiciliu si in arest preventiv. Raman 4 luni in total, asta daca nu cumva buna purtare ii va diminua si mai mult pedeapsa.

Aceeasi socoteala i se aplica si complicelui, Marian Capatana, pentru care instanta a stabilit joi o pedeapsa de 3 ani cu executare. El este cel care i-a dat lui Mircea Basescu 250 de mii de euro din partea interlopului Bercea Mondial, care spera sa isi cumpere libertatea, el aflandu-se inchisoare. Tratativele dintre Florin Anghel si Mircea Basescu au fost interceptate de procurori.

BASESCU MIRCEA: Ma, trebuie sa... tre' sa-l scapam!
ANGHEL FLORIN: Trebuie... Cand mai trebuie, ma nene, ma? Ca, uite, l-a condamnat, ma, manca-ti-as .... ta!
BASESCU MIRCEA: Stiu, ma, da' eu... Pai eu asta doream, sa, sa se ajunga la... a...
ANGHEL FLORIN: Sa-l condamne?
BASESCU MIRCEA: Sa-l condamne la un an.
ANGHEL FLORIN: Pai si de ce dracu' a luat sapte ani jumate' ?

Traian Basescu: E o decizie definitiva, indiferent ce cred eu

Fostul presedinte Traian Basescu precizeaza ca nu are niciun comentariu de facut in legatura cu condamnarea fratelui sau,intrucat este o hotarare definitiva a instantei, indiferent de ceea ce crede el.

”In privinta condamnarii fratelui meu nu am de facut nici un comentariu, fiind o hotarare definitiva a instantei, indiferent ce cred eu. Este o hotarare definitiva prin care a fost condamnat la patru ani de inchisoare, dar macar Curtea de Apel Constanta nu a mai retinut obligatii de plata din cate inteleg”, a scris Traian Basescu pe pagina sa de Facebook.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO