Minor arestat preventiv în Brăila, după ce a înjunghiat şi tâlhărit un elev

Ultima actualizare: 14-02-2020 17:18
Politie
Pro TV

Unul dintre cei trei minori care au tâlhărit, în ultimele săptămâni, mai mulţi elevi în faţa unui liceu din municipiul Brăila, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de IPJ Brăila.

Este vorba despre cel mai mare dintre agresori, în vârstă de 17 ani, autorul primului caz de tâlhărie săvârşit pe 23 ianuarie asupra unui elev de 15 ani de la Colegiul "Gh.M.Murgoci", pe care l-a înjunghiat în picior şi l-a tâlhărit în timp ce ieşea de la cursuri, transmite Agerpres.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila au fost sesizaţi de către UPU Brăila cu privire la faptul că la unitatea medicală s-a prezentat un minor, în vârstă de 15 ani, din Brăila, care ar fi fost agresat. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că, în timp ce se afla pe Calea Călăraşilor, ar fi fost abordat de doi minori de 10 ani şi, respectiv, 17 ani, care l-ar fi ameninţat şi l-ar fi înţepat cu un cuţit, cu scopul de a le da bani', potrivit comunicatului remis la acea dată de IPJ Brăila.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti, faţă de minorul de 17 ani a fost luată joi, 13 februarie, măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Vineri, minorul a fost prezentat instanţei de judecată, iar pe numele său a fost emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În continuare, poliţiştii desfăşoară cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie calificată în formă continuată.

În decurs de trei săptămâni, patru elevi ai Colegiului "Gh. M. Murgoci", doi de 15 ani şi doi de 16 ani, au fost ameninţaţi cu cuţitul în timp ce ieşeau de la ore, în timpul zilei, de cei doi minori în vârstă de 10 şi 17 ani, care sunt fraţi. Celor doi li s-a alăturat la comiterea infracţiunilor un al treilea minor, în vârstă de 12 ani.

Având în vedere cazurile de tâlhărie comise în ultimele săptămâni în municipiul Brăila de către cei trei, autorităţile locale au luat măsura înfiinţării unui centru specializat destinat minorilor care săvârşesc fapte penale şi nu răspund în faţa legii.

Consilierii judeţeni au aprobat, joi, Regulamentul de organizare şi funcţionare a unui astfel de centru, care va funcţiona în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila şi va avea un număr de 23 de posturi, între care se găsesc funcţii administrative, de gospodărire, de întreţinere-reparaţii, deservire, precum şi de îngrijire şi asistenţă.

"Pe marginea acestui subiect s-a discutat mult săptămâna aceasta cu directorul DGASPC, Consiliul Judeţean şi reprezentanţi ai Primăriei Brăila şi am convenit să accelerăm procedura de înfiinţare a unui centru specializat pentru monitorizarea copiilor care au săvârşit o faptă penală şi nu răspund penal, o soluţie care exista deja la nivel naţional, dar la un nivel extrem de restrâns. Sigur că astfel de schimbări nu se produc peste noapte, dar cu mici eforturi, primul şi cel mai important pas a fost făcut. Asta înseamnă că minorii care au săvârşit o faptă penală şi nu răspund penal, nu doar ca vor fi monitorizaţi într-un centru specializat, dar vor beneficia şi de servicii destinate protecţiei copilului", susţine prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, într-un comunicat de presă dat vineri publicităţii.

În cursul anului 2019, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila au fost înregistrate 86 de sesizări de infracţionalitate juvenilă, din care nouă sunt antecedente.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO