Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că pensiile ar putea fi plătite în avans cu câteva luni

Dată publicare: 15-03-2020 15:50
Dată actualizare: 15-03-2020 15:53


Violeta Alexandru a spus că pensiile ar putea fi plătite în avans cu câteva luni

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat că pensile ar putea fi plătite în avans cu câteva luni, pentru ca oamenii să poate face față cheltuielilor.

Violeta Alexandru a spus la România TV că pensiile vor fi plătite la zi și până la ultimul leu, iar cetățenii români nu au de ce să se teamă. Ea spune că sunt mai multe scenarii la ora actuală.

Ministrul Violeta Alexandru a anunţat că printre măsurile aflate în vedere se află inclusiv plata în avans a pensiilor, pentru ca oamenii să-și poată acoperi cheltuielile în perioada situației de urgență decretate de președintele țării.

”Se vor respecta toate obligațiile de plată pentru pensii. Suntem conștienți că în această perioadă oamenii trebuie să-și primească pensiile la timp.

Au fost evaluări pentru plata anticipată a pensiilor pe mai mult luni, avem mai multe scenarii, nu vom întârzia nicio zi la plată pentru pensionarii români”, a declarat Violeta Alexandru.

”Cert este că nu vor mai fi întârzieri la plata pensiilor, ne străduim ca ele să fie făcute cât mai repede cu putință ca oamenii să aibă bani pentru acoperira cheltuielilor.

Dorința noastră este să oferim sprijin necesar angajatorilor, o măsură este acordarea unui sprijin pentru a putea fi asigurate fondurile necesare în situaţia suspendării temporare activității.

Dorința noastră e să nu existe sincope în activitatea agenților comerciali, ne concentrăm pe acest lucru pentru că din activităţile acestea oameni se alimentează bugetul și de aici aceste cheltuieli la care suntem obligați să purcedem”, a mai spus ministrul Muncii.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO