Turcan: Vom accepta cererea ministrului Culturii de redeschidere a teatrelor și cinematografelor

Ultima actualizare: 26-08-2020 17:58
Turcan: Vom accepta cererea ministrului Culturii de redeschidere a teatrelor și cinematografelor
Pro TV

Vice-premierul Raluca Turcan a anunțat, miercuri, că în ședința Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă cererea ministrului Culturii privind redeschiderea sălilor de teatru și cinematografelor va primi un răspuns favorabil.

"Solicitările ministrului Culturii cu privire la redeschiderea evenimentelor culturale în săli de teatru și cinematografe va primi răspuns ferm din partea Guvernului României și a Comitetului Național pentru Situaţii de Urgenţă, în sensul în care vom putea anunța redeschiderea sălilor de teatru și sălilor de cinematograf, evident cu păstrarea măsurilor de distanțare socială", a precizat Raluca Turcan, prezentă, alături de ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, în fața Muzeului de Artă Recentă din București.

Raluca Turcan a adăugat că se dorește revenirea la o viață normală.

"Vrem să revenim la normalitate, redeschizând activitățile culturale. Vrem să avem o viață normală, în momentul în care încep școlile, elevii să facă școală față în față. Pentru noi, partea legată de sănătate este extrem de importantă. Îi îndemnăm pe oameni atunci când vor reveni într-o sală de teatru sau cinematograf să păstreze distanța și să poarte masca", a precizat Turcan.

Bogdan Gheorghiu a anunţat, marţi seară, că Executivul ia în calcul trei scenarii în vederea reluării activităţilor culturale în interiorul sălilor de spectacole, exprimându-şi speranţa ca acest lucru să devină realitate după 15 septembrie.

"Aşa cum a spus şi premierul Ludovic Orban, săptămâna aceasta vom analiza şi vom stabili exact condiţiile în care putem relua activităţile culturale în interiorul sălilor de spectacole. Sperăm ca după 15 septembrie să fie permisă reluarea activităţilor artei spectacolului în săli. Analizăm scenariile din alte state, cum ar fi Germania. Strategia pe care o propunem este permiterea reluării activităţilor culturale în spaţii închise, pe judeţe, în concordanţă cu evoluţia locală a epidemiei", a scris Gheorghiu pe Facebook.

Ministrul a spus că vor fi propuse trei scenarii:

* redeschiderea sălii la o capacitate de 100% din totalul numărului locurilor disponibile;

* redeschiderea sălii la o capacitate de 66% din totalul numărului locurilor disponibile, întrucât familiile vor putea sta împreună şi grupuri până la trei persoane;

* menţinerea interdicţiilor pentru evenimentele culturale în spaţii închise şi pentru cinematografe.

Gheorghiu a arătat că a fost aşteptat "momentul oportun pentru a face acest demers, astfel încât să nu fie periclitată sănătatea românilor".

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO