Militarul roman Florinel Enache, ranit grav in 2012 in Afganistan, a ajuns in tara

Ultima actualizare: 18-05-2013 06:56

Florinel Enache, unul dintre cei mai curajosi militari pe care
i-am avut vreodata, s-a intors acasa. Are insa rani adanci, atat in suflet, cat si pe trup.

A ramas fara o mana si si-a pierdut ambele picioare, dupa ce un dispozitiv improvizat a explodat sub el, in Afganistan.

Miercuri, a atins din nou pamantul romanesc, la un an si jumatate de la incidentul care l-a marcat cu brutalitate. Colegii de misiune i-au fost alaturi, iar ministrul Apararii si presedintele tarii l-au decorat pentru modul in care si-a facut datoria.

Plutonierul adjutant principal Florinel Enache a sosit pe Aeroportul Otopeni Militar, cu un avion Hercules apartinand US Air Force, el fiind intampinat de ministrul Apararii, Mircea Dusa, si de catre comandantul brigazii din Focsani, din care face parte.

Florinel Enache, ranit grav in 2012 in Afganistan, a sosit in Romania alaturi de sotia sa si baiatul sau, care i-au fost alaturi in perioada spitalizarii in SUA.

Totodata, au revenit in tara si doi medici, unul de la spitalul Militar din Bucuresti, iar celalalt fiind medicul de familie din Focsani, care s-au familiarizat in SUA cu situatia medicala a militarului roman.

Pe aeroport, Florinel Enache a fost intampinat de catre colegii sai din Brigada 282 Mecanizata "Unirea Principatelor" din Focsani, care au afisat doua banere mari cu insriptia "Bine ai venit, Florinel!".

Florinel Enache a coborat din avion cu ajutorul unui scaun special pe care l-a ghidat personal cu mana dreapta, singurul membru care i-a mai ramas in urma incidentului din Afganistan.
La coborarea din avion, militarul Florinel Enache i-a salutat pe ministrul Apararii, Mircea Dusa, si pe comandantul Brigazii miltiare din Focsani folosind salutul militar cu mana dreapta la spranceana.

Cei prezenti pe aeroport au asistat la o ceremonie de decorare a militarului roman caruia i-a fost conferita Medalia nationala "Serviciul Credincios clasa I", in urma decorarii acestuia de catre presedintele Traian Basescu.

Totodata ministrul Apararii, Mircea Dusa, i-a conferit militarului roman Emblema de Onoare a Armatei Romane in Semn de Razboi.

Dupa ceremonia de decorare, Florinel Enache a parasit aeroportul militar Otopeni cu o ambulanta, el deplasandu-se alaturi de sotie si de fiul sau la Spitalul Militar Central din Bucuresti, unde va avea loc o evaluare medicala.

Presedintele Barack Obama l-a vizitat, in martie, pentru a doua oara pe Florinel Enache, la Walter Reed Military Center.
Plutonierul-adjutant Florinel Enache, din Batalionul 280 Infanterie, care apartine Brigazii de Infanterie Mecanizata Focsani, aflat in misiune in provincia Zabul, a fost grav ranit, in mai anul trecut, in urma exploziei unui dispozitiv artizanal.

Conform Monitorului de Vrancea, plutonierul-adjutant Enache are 45 de ani, locuieste in comuna Gura Calitei si este tatal unui baiat, elev la un liceu din Focsani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO