Mierea din Romania promovata de Printul Charles.A cucerit Parisul si va ajunge in curand si la Dubai
Printul Charles ar putea sa revina in Romania la vara. Mostenitorul tronului Marii Britanii nu rateaza Transilvania, mai ales ca este fascinat de produsele traditionale din aceasta parte de tara.
Se pare ca mai nou printul a prins gustul unui produs facut in judetul Salaj: exceptionala miere cu hribi, scortisoara, ardei iute sau cafea fabricata pe Valea Barcaului. Drept urmare, gospodarii fac orice ca sa il atraga si in tinutul lor minunat.
Fermecat de tinuturile fabuloase ale Transilvaniei, de oamenii de aici, de casele vechi sasesti si de locurile de poveste, printul Charles poate fi vazut cand in gospodaria unui taran, cand plimbandu-se alaturi de prieteni prin satele uitate parca de vreme: Viscri, Miclosoara, Valea Zalanului, Malancrav sau Saschiz.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Pasionat de bucataria traditionala din aceste zone, printul a descoperit si o delicatesa de pe Valea Barcaului, unde insa nu a ajuns pana acum: o miere speciala care a facut senzatie si la Paris.
Cel care produce aceasta delicatesa spune ca un singur borcan poate costa si 365 de euro.
"In ceea ce priveste potentiala vizita a Altetei Sale Regale, Printul Charles, noi facem demersuri in acest sens sa ne faca o vizita aici pe Valea Barcaului. Din cate stim noi, Alteta Sa Regala Printul Charles in fiecare an face o vizita privata in Transilvania si e posibil ca si in acest an sa mentina acest obicei.", spune Alin Prunean, presedintele Fundatiei Agapis.
Mierea speciala-cu hribi, ciocolata, nuca, scortisoara, ardei iute, chimen sau cafea are o reteta secreta. In linia de productie, curata ca o farmacie, ciupercile de padure foarte aromate- sau prunele cu nuca sunt puse la uscat, dupa o tehnologie straveche.
"Mierea nu sta la lumina, chiar si pe fluxul de productie mai mult de 20 de min.", mai spune Alin Prunean.
Delicioasa miere de pe Valea Barcaului va fi promovata saptamana viitoare la un targ de la Londra iar mai apoi va ajunge si pe masa seicilor in Dubai.