Meszaros Zsombor a mers 600 de kilometri în 14 ore, după ce a evadat. Unde voia să ajungă. „A fost transportat de cineva”

×
Codul embed a fost copiat

Individul deosebit de periculos condamnat pentru omor, care a evadat, marți, în Capitală, a fost prins miercuri dimineață în Oradea, după 14 ore de căutări. Un trecător l-a recunoscut și a sunat la 112, iar agenții l-au încătușat.  

Din momentul evadării, Zsombor Meszaros a reuşit să străbată o distanţă de 600 de kilometri, fără să fie prins. Evadatul a fost recunoscut din fotografia difuzată de televiziuni de un trecător care a sunat la 112. Era ora 04:50. Polițiștii au mers imediat într-o parcare de TIR-uri din apropierea şoselei de centură a oraşului Oradea.

Șofer:Dimineață o venit Poliția în parcare și o bătut pe la fiecare cabină și ne-o întrebat la ce oră am venit în parcare”.

Bărbatul a fost reperat de polițiști în timp ce mergea pe jos, în zona respectivă. Agenții în civil l-au imobilizat.

Alina Fărcuța, purtător de cuvând IPJ Bihor: „Polițiștii și luptătorii au depistat un bărbat de 33 ani urmărit național”.

Citește și
Iulian Țigănilă
Încă un criminal în serie iese din închisoare. Crimele teribile comise de "al doilea Rîmaru al României", Iulian Țigănilă
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Unde voia să ajungă 

A fost prins la o distanță de 600 de kilometri de Capitală și, în mod cert a ajuns până la Oradea cu diverse mijloace de transport.

Momentan nu se cunosc detalii legate de intențiile deținutului. Din locul în care a fost capturat se putea merge și spre granița cu Ungaria, dar și spre Satu Mare, acolo unde își avea domiciliul. Nu este clar dacă voia să fugă din țară sau să se ascundă acasă.

Când a fost capturat, deținutul nu a opus rezistență. Pentru evadare deținutul riscă o pedeapsă care poate ajunge până la trei ani de închisoare.
 

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI: „A fost transportat de cineva. Nu a rezultat un sprijin, din datele noastre. Un cetățean din Bihor l-a reperat. Mulțumim celui care ne-a anunțat. Traseul lui a fost, în mare, stabilit. S-a îndreptat spre zona de domiciliu”.

Oamenii legii știau că au de a face cu un individ deosebit de periculos. Odată capturat, deţinutul a fost dus la Penitenciarul din Oradea.

Adina Bîrda, purtător de cuvânt Penitenciarul Oradea: „În cursul zilei de astăzi, Comisia pentru stabilirea, individualizarea și schimbarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, va analiza situația deținutului și va stabili riscul pentru siguranța penitenciarului”.

A evadat dintr-o ambulanță

Zsombor Meszaros a evadat marți, în jurul orei 15:00, dintr-o ambulanţă cu care fusese adus din Spitalul Penitenciar Rahova, la o clinică medicală din sectorul 2. Bărbatul nu avea cătușe. Ar fi deschis uşa din spate a ambulanţei cu ajutorul unei bucăţi metalice de la o centură de siguranţă.

A fost apoi înregistrat de o cameră de supraveghere în timp ce urca într-o mașină. O anchetă urmează să stabilească de ce agenții puși să-l păzească nu au văzut când infractorul a fugit.

În 2017, Zsombor Meszaros, atunci în vârstă de 26 de ani, şi-a ucis iubita, o femeie de 46 de ani, pe care o cunoscuse cu un an mai devreme, în Germania. I-a ascuns trupul în portbagajul mașinii, pe care a abandonat-o apoi lângă sediul ISU din Satu Mare.

Zsombor nu și-a recunoscut inițial crima. Trupul iubitei lui a fost găsit după mai multe zile. Anul trecut, bărbatul a făcut o cerere de revizuire ca să scape din închisoare. El a susținut că au fost descoperite fapte și imprejurări care nu au fost cunoscute la momentul în care a primit pedeapsa și că acestea dovedesc că hotărârea de condamnare este netemeinică. Tribunalul Satu Mare i-a respins însă cererea.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Criminalul Meszaros Zsombor, care a evadat în București, a fost prins. Infractorul se afla la sute de kilometri de Capitală
Criminalul Meszaros Zsombor, care a evadat în București, a fost prins. Infractorul se afla la sute de kilometri de Capitală

Temutul criminal Meszaros Zsombor, care a reușit să fugă dintr-o dubă aflată în fața unei clinici medicale din sectorul 2 al Capitalei, a fost prins.

Încă un criminal în serie iese din închisoare. Crimele teribile comise de
Încă un criminal în serie iese din închisoare. Crimele teribile comise de "al doilea Rîmaru al României", Iulian Țigănilă

După ce Grigore Bota, zis "Brancardierul morții", a fost eliberat din închisoare, încă un criminal în serie din România se pregătește să iasă din penitenciar.

Pasiunea ascunsă pe care o avea „Brancardierul morții
Pasiunea ascunsă pe care o avea „Brancardierul morții". Cum a ajuns Grigore Bota să comită 11 crime teribile

Cel mai periculos criminal în serie din România, în viață, este de vineri un om liber. Grigore Bota, acuzat că a ucis 11 oameni, în Baia Mare, în anul 2000, a fost eliberat din penitenciar, deși inițial primise o condamnare pe viață.

„Brancardierul morții
„Brancardierul morții" e liber. Primul lucru pe care temutul criminal Grigore Bota l-a făcut după ce a ieșit din închisoare

Grigore Bota, unul dintre cei mai periculoși criminali din România, a fost eliberat din Penitenciarul Baia Mare după aproape 24 de ani de închisoare.

Recomandări
Palma dată de SUA Israelului, în plin război cu Hamas. Decizia anti-Netanyahu luată la Washington
Palma dată de SUA Israelului, în plin război cu Hamas. Decizia anti-Netanyahu luată la Washington

Administraţia Biden a oprit săptămâna trecută un transport de arme către Israel, în opoziţie faţă de aparentele demersuri ale israelienilor de a invada oraşul Rafah din sudul Fâşiei Gaza, a declarat marţi un înalt oficial al administraţiei.

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.