Mesajul in lacrimi al bunicii lui Ionut, condamnat la moarte in Malaezia: "Sa nu-i ia viata"


Ultimul update: Luni 21 Octombrie 2013 07:00
Data publicarii: Vineri 18 Octombrie 2013 18:36
Categorie: Stiri actuale

Durere sfasietoare in familia tanarului din Prahova condamnat la moarte in Malaezia, dupa ce a fost prins cu un kilogram si jumatate de droguri.

Bunica lui, care l-a crescut de mic, a imbracat straie cernite. Indrazneste insa sa sopteasca printre lacrimi ca spera sa-si mai vada macar o data nepotul.

"Imi doresc sa stea in viata chiar daca Doamne-Doamne... eu atata vreau si sufleteste si pentru dumneavoastra, chiar daca ii da condamnare, sa ii dea macar sa il aduca in tara si cat poate... mai apropiat... sa il condamne, dar sa nu ii ia viata.", spune Jeni Gologan, bunica tanarului.

Bunica lui Ionut Alexandru Gologan isi aminteste cand l-a privit ultima ora in ochi pe Ionut. In vara anului trecut a intrat in casa si si-a strans lucrurile. A zis doar ca pleaca, nu si unde. A aflat mai tarziu ca initial a luat drumul Germaniei. Sunt bine - i-a spus nepotul la telefon tatalui sau pentru ca acum doua zile rudele sa afle ca a fost condamnat la moarte in Malaesia.

"A rasunat casa cu mine si plang intr-una si nu mai pot, nu mananc, nu imi vine sa cred, Ionut trebuie sa fie in viata, indiferent ca poate... altii... a furat, a..."

Parasit la 4 ani de mama si cu un tata dependent de alcool, Ionut a fost crescut de bunica. Femeie modesta dar extrem de simtita, ea l-a trimis la scoala, si i-a oferit tot ce a avut mai bun.

"Asta imi era vorba mea cu el... mama, sa alegi ce e bun in viata, sa nu iti faci un anturaj decat care consideri tu ca te-ar ajuta in viata, pentru ca, v-am spus eu, am fost orfana."

Alexandru Gologan a reusit sa posteze acum cateva luni cateva mesaje pe Facebook pentru prietenii sai. Inca de atunci banuia ca va avea parte de o pedeapsa ingrozitoare.

Tot atunci i-a trimis si buncii lui o scrisoare.

"In scrisoare a zis asa: mamaie, sa iei biscuiti, sa dai la copii, si atunci am inceput sa plang, si zic, mama, vino sa iti dau eu cum iti dadeam, vino acasa, mama, de unde esti, roaga-te la Dumnezeu sa vii acasa, sa mancam ciorba de fasole, cartofi, ce o fi, sa vii acasa."

Autoritatile iau in calcul sa ajute cu bani aceasta familie.

"Daca se va crea vreo posibilitate ca cineva din familie sa plece sa il vada pentru ultima data, voi face o sedinta extraordinara si voi aloca si eu 3-4 mii de lei", spune Ilie Gheorghe, primar Telega.

Pe 26 iunie 2012, Ionut Alexandru Gologan a fost surprins cu 1 kg 494 de grame de metamfetamina pe aeroportul din Kuala Lumpur.

Sentinta de condamnare la moarte nu este definitiva. Ministerul Roman al Afacerilor Externe i-a asigurat avocat pentru recurs, si asistenta consulara.

Abandonat de mama si condamnat la moarte in Malaezia. Povestea lui Ionut Gologan in Kuala Lumpur
VIDEO PROTVPLUS.RO